Glem Dublin, glem København, glem Brussel, glem Praha, glem Brussel! Verdens beste ølby må jo være Portland!?!
Den amerikanske bryggeriforeningen har vært år en stor fagmesse, kalt Craft Brewers Conference. Her samles mer enn 10.000 mennesker seg for å se på bryggeriutstyr, delta på fagseminarer og dele opplevelser med det fantastiske ølsamfunnet. I år var konferansen i Portland, Oregon, og da dette er min andre reise hit er jeg ikke lenger i tvil. Dette må være verdens beste ølby!
Sunny Portland
Byen med flest bryggerier i verden

Det er ingen andre byer i verden som har så mange bryggerier som Portland, med hele 58 bryggerier innenfor bygrensen. Det er halvparten så mange som det er i hele Norge til sammen!Som om ikke det er nok er dette noen av de bryggeriene som blir høyest ansett i landet, med bryggerier som Hair of the Dog, Widmer Brothers og pFriem. I kommunen Portland er salget av håndverksøl hele 48% av det totale volumet, og det overstiger volumet til både Budweiser og Miller. Slått sammen! Selv på flyplassen finnes det cafèer som ikke serveres annet enn håndverksøl på fat. Både senatoren for Oregon og borgemesteren i Portland var innom Craft Brewers Conference forrige uke, og jobber offentlig for å bedre forholdene til bryggerier i området. Håndverksøl er ikke oppfattet som noe særskilt spesielt, men noe godt på lik linje med de masseproduserte ølene man finner i hyllene. Men det er ikke bare bryggeriene som er med på å gjøre byen til et øl-Mekka, byen har også noen helt fantastiske ølsteder.

Bare noen av de mange taphåndtakene hos Belmont Station


Hvor skal du drikke
Det beste stedet i byen er i mine, og mange andres øyne, Belmont Station. Dette er en kombinert pub og flaskebutikk, drevet av selveste Beer Goddess Lisa Morrison. I bakgården finner du alltid en av Portlands mange fantastiske food trucks, og med 1200+ flasker i butikken og mer enn 20 øl på fat, så er det duket for en helaften på stasjonen. Mitt favorittsted i sentrum er Bailys Taproom, som har 24 roterende fatøl. Det er ikke store lokalet de har, men med så bra utvalg og sentral beliggenhet er dette stedet et must. Ta også en kikk i deres flaskeskap, der kan man finne seg en sjeldenhet, enten det måtte være surøl, årgangsøl eller andre sjeldenheter. Ellers finner du flere bryggeripuber og barer i byen, fra noen av de beste bryggeriene i området.
Belmont Station
4500 SE Stark St, Portland, OR 97215
Åpnet mellom 10.00 og 23.00
Baily`s Taproom
213 SW Broadway, Portland, OR 97205
Åpent mellom 12.00 og 00:00
Hvor skal du spise
HUB`s Red Ale er som skapt for deres mange pizzaer

HUB`s Red Ale er som skapt for deres mange pizzaer


Portland er kjent for sine mange, fantastiske food trucks. Et av de mest spennende konseptene på fremmars er såkalt Drinking Lots, der food trucks og beer trucks kommer sammen og driver servering på parkeringsplasser. Absolutt verdt å prøve å finne. Om man ønsker en god øl- og matopplevelse som virkelig setter spor, så kommer man ikke unna pizza og øl hos Hopworks Urban Brewery (HUB). Dette er et økologisk bryggeri som blant annet lager en herlig leskende pils, og øl finner du både til og i maten. Selv om det meste på menyen er godt, så er dere pizza helt i en klasse for seg selv. Sprø og deilig tynn bunn, fyll av lokale råvarer, ja rett og slett helt fantastisk.
Hopworks Urban Brewery
2944 SE Powell Blvs, Portland, OR 97202
Åpent mellom 11.00 og 00:00
Hvor skal du bo
Kennedy Elementary School

Dette er et hotel som vil gi et minne for livet!


Det er bare et sted å bo på om man ønsker en ordentlig unik opplevelse, og det er på McMenamins Kennedy School. Dette er en nedlagt skole som har blitt pusset opp og har 57 rom, alle med et skoletema. Her er det masse historie i veggene, og ikke nok med det. De har 4 barer, utendørs svømmebasseng, en egen kino (med sofa!) og ikke minst: eget bryggeri. De har nå blitt en del av Brewvana, noe som er et testament til kvaliteten de leverer på ølene sine. En opplevelse i seg selv, et must for turister.
McMenamins Kennedy School
5736 NE 33rd Ave, Portland, Or 97211
Det er ingen tvil om at det er langt til Portland, men med et så fantastisk utvalg av godt øl er det verdt det. En by som byr på smaker på et nivå jeg ikke har funnet noe annet sted i verden, et must for ølgærninger!