Misosuppe smaksrik hverdagsrett fra Japan er raskt å lage, som man kan slenge sammen i en fei og nesten alltid resulterer i mette mager og blide fjes. Miso er en pasta av gjæret ris, soyabønner, bygg og salt, og er rene umamibomben. Til misosuppen har jeg valgt å kombinere med en frisk hveteøl med appelsinskall og koriander, som virkelig får frem smakene i suppen.

Nok til 4 personer

  • 1,2 liter vann
  • 5 ss hvit miso saus
  • 3 ss raspet ingefær
  • 3 sitrongress, klemt flate og delt i tre
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 snack paprika, finstrimlet
  • 1/2 gul paprika, finstrimlet
  • 2 vårløk, hakket
  • 1 liten pakke nudler
  • 1/4 potte koriander, finhakket

Start med å steke hvitløken og ingefær i litt olje i norn minutter, for å få ut mest mulig smak av disse. Tilsett så vannet og sitrongresset, og kok opp. Skru ned varmen slik at det bobler litt, og tilsett paprikaen. Ta en kopp med grytevannet og rør ut miso sausen i det, før til tilsetter det tilbake i gryten.
Kok nudlene som anvist på pakken, og rør inn i misosuppen sammen med vårløken og korianderen rett før servering. Om du ønsker litt ekstra smak, kan du tilsett litt soyasaus.
I glasset trenger man en øl som har særpreg, men ikke overdøver maten helt. Valget for min del ble en wit, en hveteøl med koriander og appelsinskall. Denne er med på å trekke frem smakene av sitrongress og ingefær, og med litt høyere karbonering lesker den godt. Nøgne Ø sin 4885 Blanc er en slik øl, med friskt krydderpreg. Et alternativ kan være en god pilsner, der man har mye av det samme forfriskende munnfølelsen. Litt bitterhet vil kunne kutte fettet i suppen godt, uten å dominere.