Union Bryggeri kunne i dag annonsere at de har ansatt tidligere Carlsberg og Nørrebrobrygger Anders Kissmeyer som sin nye bryggerimester.
Union Bryggeri er nok for mange nordmenn et ukjent bryggeri. Det startet i 2009 i Skien, og er et bryggeri med mye lys lager i sin portefølje. Union var eid av Mack Bryggeri, som i år solgte seg ut av driften. På mange måter ligner dette litt på det som har skjedd med Lervig.
For nå er Anders Kissmeyer som sin bryggmester, som langt ifra er noen lettvekter innenfor bransjen. Han har jobbet over 15 år som kvalitetssjef i Carlsberg, før han startet det danske bryggeriet Nørrebro Bryghus. Her var han med på å brygge gode øl som er tilgjengelige i Norge, og ikke minst gjort samarbeidsbrygg med bryggerier som Dogfish Head og Nøgne Ø og bryggere fra Beer Here og Mikkeller.
At Anders er en man med kunnskap og engasjement er det ingen tvil om, og i fjor fikk han prisen som verdens beste bryggerimester av Den Danske Bryggerihøyskolen. Han har vunnet et utall med priser for sine øl fra Nørrebro Bryghus, og jeg håper det er denne kreativiteten Union er på søken etter.
For til tross for at han blir tittelert som bryggerimester hos Union, er han fortsatt bare en innleid konsulent. Min frykt er at han kun blir brukt for sine tekniske kunnskaper, og ikke sin kreativitet. Suksessen til Lervig begynner nå å komme etter at Mike Murphy har kreer flere spesialøl, kanskje Union kan få til det samme?
Spennende blir det uansett!
Høyt Skum – Jørn Idar