Trodde du de store butikkkjedene kun solgte skvip? Tro om igjen!
Det kommer seg med utvalg av øl i dagligvarebutikker, men det er ingen tvil om at de har en lang vei å gå. Men det er en kjedebutikk her i Oslo som stikker seg ut; Meny på Grønland Torg.
Jeg har selv bodd på Grønland noen måneder, da gikk jeg forbi denne butikken hver dag på tur til jobb. Hadde jeg da visst hvilke godsaker som skjulte seg bak dørene, hadde jeg handlet der oftere. For utvalget kan kanskje være større andre steder, men du får ikke tak i så mange små norske produsenter som her.
Her er det fortsatt Ringnes (Carlsberg) som dominerer, men de står i skyggen av de gode mengdene norske håndtverksøl som også er i hyllene. Du finner så klart Haandbryggeriet, Ægir og Nøgne Ø, men kan også få tak i godsaker fra Valdres Gardsbryggeri, Kinn Bryggeri, Lervig Aktiebryggeri med flere. I tillegg kan man finne øl fra resten av verden som man ikke finner i “vanlige” butikker.
Selv om dette er en vanlig butikk, så er dette det nærmeste man kan komme en kjedebutikk med godt ølutvalg. Å tørre å være annerledes betyr mye, og Meny Grønland Torg var også nominert til Årets Utsalgssted hos Norøl sin årlige konkurranse. Det er ikke tilfeldig, her har MANGE norske butikker noe å lære!
Ta en tur innom om du er i Oslo, det er verdt det!
Høyt Skum – Jørn Idar