Nøgne Ø er det mest vellykkede norske mikrobryggiet i Norge. Så klart, det er ikke bare bare å kunne si noe slikt, men ingen har enda hatt den suksessen internationalt, økonomisk eller renomèmessig. Et eksempel på dette er da de vant Gaselle prisen i år… for 3. gang! Et annet kan f.eks deres stadig nye samarbeid med noen av de mest spennende bryggeriene i verden. De startet mikrobrygg revulotionen i Norge for alvor!
Ukens øl er deres høyt ansette “God Jul”, med bla en 7-er i Dagbladet. Entoria er en vinblogg jeg er innom ofte, og de anbefaler også dette ølet i en av deres alt forskjeldne ølanbefalinger.
Så lenge lagrene rekker gir de ut “God Jul” i fjorårets utgave, noe som gjør at ølet har levd et godt liv å utviklet seg enda mer (har nevnt lagret øl før). Vinmonopolet har de i mange av sine butikker, husk å sjekk produksjonsdato på baksiden av flaskene! Gå for 2009!!!
Dette ølet er litt beskjedent i glasset, og som en god vin trenger det litt tid til å lufte seg. Da kommer det julekrydder, karamell, maltsødme og deilig sort kaffe opp av glasset (aromamessig altså ;-). I munnen er det silkemykt med en deilig balanse, og dette er snakk om et ordentlig meditasjonsøl!
Dette ølet er best alene, eller til nød med en veldig kraftig julekake med masse nøtter og sjokolade. Bruk dette ølet en julekveld istede for cognac, du kommer ikke til å angre!
“Høyt skum” – Jørn Idar