Ukens-spalten er essensen av øl i min verden; Kun de beste ølene, beste stedene, beste bloggene osv. Av de hundrevis av øl jeg smaker i året, får du her det jeg mener er best. Og denne gangen er det norsk tradisjon som står i høysete!
Haandbryggeriet er et lite håndtverksbryggeri i Drammen, lokalisert i en gammel tekstilfabrikk. Det ligger et steinkast fra tradisjonsrike Aass Bryggeri, og ble etablert i 2005. Alle deres øl er Real Ale, altså ikke pasteuriserte, filtrerte eller tilsatt kullsyre. De har mange spennende øl, og dette er et av de beste.
Norwegian Wood er et såkalt tradisjonelt øl. De drar ut å plukker sine egne einekvister, og bruker dette i mesken. Når man bruker einer, er det en fordel å få med både kvister, bark og aller helst så mye bær som mulig for å få trekkt ut de smaker man ønsker. Norwegian Wood er et veldig balansert øl, der einesmaken ikke tar helt over, men harmonerer meget godt. Den har deilige kaffetoner både på duft og smak, og kanskje til og med et hint av lakris. Einene fungere som prikken over i´en, og dette er virkelig et øl å prøve for den som er intressert i norsk ølkultur!
Info;

– Høyt skum – Jørn Idar