Det nærmer seg sommer, og hva er da mer naturlig enn øl? Man har et lite hav av ting å velge mellom, men om jeg skal velge en stil som kler våren best er det Pale Ale. Og Haandbryggeriet lager Norges beste!
Pale Ale er de overgjæredes svar på pale lager, altså pils. Forskjellen er at pale ale gjerne har mye mer malt fylde, og ofte en herlig humlearoma gjerne av sitrusfrukter. Hva passer vel bedre til våren? Ikke vet jeg!
Haandbryggeriet Pale Ale har en uklar, gyllen farge.
Aroma som er veldig fruktig, med en helt klar floral/blomstrete tone. I tillegg til dette, finner man også tropisk frukt og barnål i fin harmoni.
Smaken er også dominert av mye fruktighet, igjen en klar floral tone. Fruktigheten og fylden er godt balansert med bitterheten.
Dette er en pale ale slik den bør være; Godt balansert, god humlepreg og ikke for bitter. Desverre synes jeg at norske bryggerier er for rause på humlen i kokingen, noe som gir for høy bitterhet til å være pale ale. De nærmer seg nesten engelsk IPA, og da er jo poenget med å ha et lettdrikkelig, leskende øl litt borte.
Haandbryggeriet har derimot gjort det slik en pale ale burde være.
Navn: Haandbryggeriet Pale Ale
Type: Pale Ale
Alkohol: 4,5 %
Land: Norge
Pris: Varierer fra butikk til butikk, men finnes i dagligvarehandelen

Høyt Skum – Jørn Idar