Det har vært en stund siden jeg sist var på reise, derfor gleder jeg meg ekstra til å dra til Trondheim i neste uke. To dager med intens arbeid, der det både skal være smaking og bokpresentasjon på Tanum Nordre og smaking på Cafe Løkka.Den Gode Nabo Trondheim
Jeg har tidligere tenkt på Trondheim som kanskje landets beste ølby, og med den utviklingen byen har sett de siste årene er jeg egentlig ikke i tvil. Det har kommet flere lokale bryggerier til, både mikrobryggerier og bryggeripuber. Det har blitt startet enda flere steder som baserer sitt utvalg på håndverksøl, og det har kommet til noen fantastisk gode gastropuber på restaurantscenen. Og neste uke skal jeg gjøre mitt beste for å få vært innom så mange som mulig.
På onsdag drar jeg innom Cafe Løkka, et av byens beste barer (de har vunnet priser om bekrefter dette..). Her skal jeg holde en smaking med Brouwerij de Molen, og det gleder jeg meg veldig til. Her finner vi frem noen skikkelige godbiter fra kjelleren, og gjør klart til en helaften i regi av min arbeidsgiver Beer Enthusiast. Om du ikke har meldt deg på allerede er det dessverre for sent, alle billettene ble solgt ut på under 8 timer! Tror folk er klare for litt nedelandsk ølmagi.
Eventet på Facebook finner du her.
På torsdag går turen til Tanum Nordre, et av byens største bokhandler. Her blir det ikke overraskende signering og presentasjon av Øl- og Matboka, og faktisk blir det smaksprøver! Det blir alkoholfritt øl grunnet lovlighet, dette blir kombinert med noen gode matretter. Det er selvfølgelig gratis, så jeg håper å se flere av dere ølgærninger der.
Eventet på Facebook finner du her.
Høyt Skum – Jørn Idar