BrewDog er kreative og dyktige i sitt fag. Men er det bare snakk om tid før ballongen sprekker?
Jeg er fan av BrewDog, de har gode produkter, en punk-rock attitude og de er aktive så det holder! Men alt i sine doser, og selv punk helter kan ta et steg i feil rettning. Eller?
BrewDog annonserte på mandag at de vil holde en festival kalt “Alternative Beer Festival”. Det er i og for seg greit, men de skal holde på akkurat samme tid som Scottish Real Ale Festival. Det er en festival arrangert av CAMRA, Campaign For Real Ale. Dette er en forbrukerorganisasjon i England, som skal promotere “real ale“: ufiltrerte, upasteuriserte øl laget overgjæret. Nå går BrewDog til motstykke mot CAMRA, som har nektet dem adgang til sine festivaler.
Jeg kan ikke gjøre annet enn å tro at dette er et stunt for å få mer publisitet. Men er det verdt det? Når de postet følgende Facebook-oppdatering fikk de umiddelbart mange reaksjoner. Og veldig mange av dem negative:

Instead of the boring Scottish Real Ale Festival, we will have holding an Alternative Beer Festival at BrewDog Edinburgh. At the same time.

Så da lurer jeg på om dette vil være negativt for dem. For kommentarene er fra fans av BrewDog, og man vil jo helst at de skal like det man gjør. Men i dette tilfelle virker de som at har skutt helt bomb, og der virker litt som om at man ikke kan like både og. Og da får man følelsen av å få flaskene trykket ned i halsen, og da er man jo tilbake til start: grunnen til at BrewDog ble startet. For de startet jo for å gjøre opprør mot kjedelig, smakløs øl som vi ble fortalt av store bryggerier at var gode og at vi måtte like det. Men er det ikke det BrewDog selv gjør nå, med å tvinge sine fans til å enten velge mellom deres øl eller tradisjonelt engelsk øl? Noen kommentarer fra Facebook statusen:

Seems like a stupid idea to split the beer fraternity like that. I like a real ale AND the modern fresh products that Brew Dog sell. You are forcing people like me to choose rather than to go somewhere that I can have both. William Hamilton

og

C’mon guys- what’s with this super elitist stuff. Your beer is superb but don’t be wanks about it. Graeme Rennie

Jeg tror de har bommet totalt på dette, selv om jeg skjønner tanken bak. Jeg bare tror ikke at den var veldig gjennomtenkt.
Høyt Skum – Jørn Idar