Taco har blitt Norges nasjonalrett på få år, og vi kan vel si oss enige om at det vi for det meste spiser er en fornorskning av denne mexikanske retten. Dette er taco med kylling, en kylling som er laget for å bli ekstra saftig. En perfekt helge middag der råvarene virkelig skinner, rene smaker, friskt, delikat og noe som gir deg lyst på mer når du har tatt første runde.

Her har vi ølbraisert kylling som enten kan lages i en slow cooker eller bare i en vanlig gryte, lager seg nesten selv og gir saftig kjøtt å gomle i seg. Og la oss gjøre det enkelt – med litt grillet mais, strimlet salat eller grønnkål og en kald pale ale i glasset. 

Nok til 5 personer 

1 hel kylling eller to store kyllingbryst
1 ts hvitløkssalt
2 ts chilipulver
2 ts paprikapulver
1 ts spisskummin
4 ss BBQ saus
1 1/2 dl bayer eller lignende
2 hele maiskolber
1/2 hjertesalat
1 lime
Fersk koriander
10 små tortillas
Salt & pepper
Sriracha saus

Om du går for hel kylling skjær bryst og lår fra skroget, og putt i en gryte. Putt hvitløkspulver, chilipulver, paprikapulver, spisskummin, BBQ saus og bayer i en gryte sammen med kyllingen. Dekk til og kok på lav varme i ca 15 minutter, til kjøttet lett faller lett fra hverandre. 

Når kjøttet er ferdig braisert river/knøvler/puller du det fra hverandre, og legger i en ny kjele. Putt i litt av kraften i, og kok inn til en sticky saus rundt kjøttet. Smak til med salt og pepper.
Maisen griller du eller steker på panne, og kutter av fra kolben og i mindre biter. Finkutt salaten og korianderen.

Anrett ved å starte med tortillaene, en god porsjon kylling, ha på mais, salat, koriander, en splæsj sriracha saus og en skvis lime. 

I glasset

Når du skal velge øl til denne retten, er det viktig å huske at dette er en rett som byr på et rent råvarepreg. Det er ingen tunge BBQ sauser eller intenst krydderpreg, så når man velger øl må man ha dette i tankene. En klassisk amerikansk pale ale fungerer veldig godt, den frisker godt opp og byr på urte- og sitrusaktige toner som matcher godt uten en bitterhet som overdøver. Vi er også fan av prøve en amber ale til, der maltfylden kombineres veldig godt kjøttets lette mailard preg. Pass dog på at du får en amber som ikke er for bitter, da det vil forstyrre mer enn glede i glasset.