Norges største alkoholdistrubitør Vectura har drevet flytting de siste ukene. Dette har ikke gått etter planen, og flere utesteder melder om at lagrene tømmes.
Ved påsketider skulle Vectura flytte fra sine gamle lokaler med oversprengt kapasitet, til helt nye lokaler på Gjelleråsen. Grunnet uenigheter med arbeidstilsynet måtte planlagt flytting utsettes, noe som har gitt alvorlige konsekvenser for alle parter. Vectura er den største distrubitøren i Norge på alkohol, og de distrubierer egne varer så vel som mange importører og bryggerier. Cask Norway, Nøgne Ø, Berentsen Brygghus, Lervig, Beer Enthusiast bare for å nevne noen.
Vectura leverer til Vinmonopol og utesteder (Horeca), samt til andre distrubitører som ASKO og Vinhuset. Vectura har prioritert Vinmonopolet og distrubitører, og Horeca har ikke fått leveringer siden før påske. Vectura har faktisk gått så langt som å anbefale utestedene til å bruke andre leverandører for å få varene sine, og om man går til det skrittet at man anbefaler konkurrenter så er det mørke skyer på himmelen.
Det jobbes 24 timer, 7 dager i uken for å løse problemene. Bare for å gi et lite eksempel, så er det snakk om 1000-vis av trailerlass som skal kjøres, og over 30.000 paller med alkohol skal flyttes. På hver pall regner man fra 600-1200 flasker, så da er det bare å gjøre matten.
Det er en nesten ufattelig stor prosess som skal gjøres. Men dette har ført til at flere produkter nå begynner å bli utsolgt på flere utsteder, men det er ingen frykt for at det skal bli total tørke. De aller fleste har flere leverandører, som gjør at selv om utvalget vil være litt begrenset så blir det ikke tomt.
Vi krysser fingrene for at det løser seg raskt, og at glassene igjen kan fylles med noe godt!
Høyt Skum – Jørn Idar
Edit: Oslopuls har også skrevet om dette for noen dager siden. Du kan lese mer her.