Man skal ikke legge skjul på at det har blitt mye reising de siste årene, og jeg må si at jeg alltid gleder meg litt ekstra til å dra til Rogaland. Ikke bare har det noen av landets beste ølsteder, men også noen av landets hyggeligste ølfolk. Torsdag 8 oktober drar jeg til Sandes og en av de aller hyggeligste av dem alle: Mikal på Melkebaren!
JeMelkebaren Sandnesg har vært flere ganger i Sandnes, og spesielt på Melkebaren. Her finner du ikke bare fantastisk øl fra over tretti kraner, men også høy kompetanse. Sjefen bak kranene er Mikal som er utdannet ølkelner som en av de første i landet, og med et bredt smil får man øl fra både nært og fjernt. Sist var jeg her med Ølboka og Sandnes Bibliotek, denne gangen er jeg her med min arbeidsgiver Beer Enthusiast. Og jeg kan si så mye at til de som har kjøper en av de 30 billettene kommer til å få litt av et show.
Bryggeriet som skal presenteres er nederlandske Brouwerij de Molen (Bryggeriet i møllen), og vil nok for de fleste ølgærninger være et kjent navn. De lager noen meget høyt ansette øl, og de er kanskje aller mest kjent for deres mørke øl som Rasputin og Hel & Verdoemenis. Til denne smakingen har Menno Oliver (bryggmester fra de Molen) sendt noen ordentlige godsaker til Norge, blant annet noen årgangsøl. Jeg har en følelse at dette kan bli en særdeles hyggelig aften…..
Les mer om eventet på Facebook, og husk å melde deg på før det er for sent! Sees vi?
Høyt Skum – Jørn Idar

Coverbildet er hentet fra denne siden Baltzersen.