Om du leser dette, er det jo en viss fare for at du drikker mye godt øl. Men ikke alt i ølet forsvinner, og man kan få litt ekstra energi igjen på kroppen. Jeg har løsningen til deg – utfordre deg selv på Endomondo!
Hvert år smaker og drikker jeg et sted mellom 500 og 1500 øl. Og det er vel ikke helt fritt for at dette har litt å si for hvilken fysisk form jeg er i. Derfor fikk jeg plutselig ånden over meg i desember og begynte å smålunte (dårlig jogging) noen ganger i uken. Etterhvert har jeg begynt å utfordre meg selv i hvor mye, hvor lang og hvor fort. Jeg har fortsatt kondisjon som en middels sprek 90-åring, så ikke mye å skryte av enda. Men å se hva andre har fått til er med på å motivere meg, og det er her Beer Away kommer inn i bildet.
Jeg bruker et gratis sport loggføringsprogram kalt Endomondo, som du kan laste ned både til Android og iPhone. Det bruker GPS for å logge hvor langt du har løpt, sykklet, skiet etc og kalkulerer hvor mange kalorier du har brukt på det hele. En veldig gjennomført app, som jo i tillegg er gratis. Nevnte jeg at det er gratis?
Jeg startet en “Challenge” man kan melde seg på, kalt Beer Away. Hele idéen bak er å utfordre deg selv til å brenne vekk litt av det som sitter igjen etter et godt glass øl, nemlig kaloriene. Her har flere ølfolk meldt seg på, bla den nye bryggeren til Midtfyns Bryghus i tillegg til undertegnede.
Jeg skal ikke gi deg dårlig samvittighet på noe vis, men jeg har funnet ut at jeg selv nyter et glass håndverksøl bedre etter at jeg har begynt med dette. Visste du at en ale på 5 % ligger på 100-150 kalorier? En barley wine på 9% på over 300! Meld deg på om du også er et konkurransemenneske, og er glad i det gode i glasset. Vi sees?
Høyt Skum – Jørn Idar