Sjokolade cupcakes er deilig, sjokolade cupcakes med øl er bra helt magisk! For dette er en skikkelig saftig sak, der vi har lurt inn øl både i selve kaken og kremen. Snadder!

Gir 12-14 cupcakes (husk å les hele oppskriften før du setter igang)

100 gr hvetemel
50 gr usøtet kakao
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
2 store egg
100 gr sukker
100 gr brunsukker
80ml rapsolje evt kokosolje
2 ts vanilje essens
0,6 Chimay Blue
0,6 dl H-melk

Start med å varme opp ovnen til 180 grader. Om du har en cupcakepanne kan du sette den opp med cupcake former, 14 stykker burde holde. 

Bland sammen mel, kakao, natron, bakepulver og samt i en stor bolle. Ta så en ny bolle og visk sammen egg, sukker, brunsukker, olje og vaniljeessensen, til en glatt røre. Tøm halvparten av dette i det tørre og bland forsiktig sammen, før du tilsetter halvparten av melken og ølet. Gjenta prosessen, pass på å ikke bland det for mye samme. Da strekkes glutene og man får ikke en saftig cupcake, men en litt seig en. Smeten vil være ganske bløt og lett rennende. 

Tøm formene halvfulle, ikke noe mer. Hvis ikke vokser de ut av formene. Stek de i 18-21 minutter, sjekk dem ved å stikke en tannpirker i dem. Om det ikke henger smete igjen, er de ferdige. Mens cupcakene avkjøles kan du lage frostingen.

125gr smør (romtemperert)
1 ts vaniljeessens
1/4 ts malt koriander
300gr melis
2 ss kremfløte
1 ss Chimay Gold

Ta smøret og halvparten i en bolle, og pisk dette til en luftig krem. Putt i fløte, øl, vaniljeessensen, korianderen og resten av melisen, og pisk kremen til den er lys og luftig. Er den litt for  tørr kan du justere med litt ekstra fløte, om den er litt for bløt kan du justere med litt melis. 

Putt frostingen i en sprøytepose, og lag topper på de kalde muffinsene.