Resultatene fra verdens største ølrating community, RateBeer, er klare. Vi får gratulere svenskene og danskene for fantastiske resultater, og være stolte av våre bryggerier sine resultater som nok en gang bare bekrefter at vi er på tur inn i ølrevolusjonen!
Av verdens beste øl, er angiveligvis Närke Kaggen Stormaktsporter “THE one”. Närke har lenge produsert øl i verdenstoppen, og i år går de helt til topps. Det er en imperial porter smakssatt med honning og lagret på fat i minimum 2 1/2 måned. Håper å få smakt denne i København til våren! Nøgne Ø´s Imperial Stout havner på en hederlig 71 plass, som eneste representant i RateBeer 100 best of 2011;

  1. Närke Kaggen Stormaktsporter
  2. Westvleteren 12
  3. Russian River Pliny the Younger

Av bryggere er Three Floyds Brewing Company regnet som det aller beste. De holder til i Indiana, USA, og har gjort sammarbeid med bla danske Mikkeller. Her kommer både Haandbryggeriet og Nøgne Ø godt ut, på henholdsvis 48 og 56 plass. Ikke værst når man tenker på hvor mange tusen bryggerier det er i verden!

  1. Three Floyd Brewing Company
  2. Founders Brewing Company
  3. Närke Kulturbryggeri

Av ølpuber er det så klart Norges ubestridte øltempel Cardinal som er på liste. Med sin 47 plass må Tom / co se seg slått av Kulminator i Antwerpen, Belgia. De vippet ned Ma Che Siete Venuti a Fà fra tronen, som ligger i Roma, Italia. Stockholms egne Akkurat har falt noen plasser, men er fremdeles skandinavias beste ølbar forran Mikkeller Bar i København.
Haandverkerstuene her i Oslo ble det 30 beste øl restauranten. Husk, dette er av alle verdens restauranter, det er rimelig bra eller hva?
En annen gledelig ting å merke seg er at Nøgne Ø´s House Yeast Sake kommer på 4 plass på kåringen over 2011´s beste saker.
Gratulerer til både Nøgne Ø og Haandbryggeriet, og jeg håper å se flere norske i årene som kommer!