For noen måneder siden fortalte jeg om mitt bryggerikjøp, nemlig en Speidel Braumeister. Dette er en semiautomatisk bryggemaskin, en slags alt-i-et maskin. Vel, ikke så alt-i-et maskin som har romstert på Kickstarter de siste ukene.
For Brewbot og Picobrew er to vidundermaskiner, som på tilsynelatende magisk vis tryller fram godt øl i kranene. Begge virker som veldig interesante prosjekter, og selv om det er forholdsvis like prosjekter er det også forskjeller. Mens videoen for Brewbot`s Kickstarter fokuserer på å kunne gi grønnskollinger en sjanse til å lett lage godt øl, fokuserer Picobrew mer på å gjøre brygging så enkelt og idiotsikkert som mulig.
Det er mange gode poeng i begge presentasjonene, og de virker veldig godt planlagt. Jeg noterer meg dog at begge har meget lite info om kanskje de viktigste prossesene i bryggingen, nemlig rensligheten og gjæringen. For det ser nemlig ikke ut til at noen av bryggesystemene har en god, automatisert løsning på dette. Og så er det jo det faktumet at det tar “håndverket” ut av håndverksøl.
Begge Kickstarterne har forøvrig nådd sine mål, og vel så det. Picobrew fikk inn mer enn 4 ganger sitt mål på 150.000$, noe som helt klart viser at det er en interesse for denne typen maskiner. Hva synes du, ville du ha kjøpt en slik maskin?
Her er promovideoene, så kan du gjøre opp dine egne meninger om prosjektene.