Jørn Idar med høyt skum

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Velkommen

Jeg startet bloggen Høyt Skum i 2010, som et sted for ølglede, oppskrifter, ølkunnskap, tanker og idèer.

Som utdannet kokk gikk jeg inn i ølbransjen med mat som fokus, men har hatt gleden av å gjøre øl til mitt levebrød gjennom over et tiår med ølmisjonering. Jeg har holdt hundrevis av smakinger, utdannet meg til diplombrygger, skrevet 7 bøker om øl og blitt slått til ølridder.

Velkommen til min verden av øl, mat og deilige smaker!

Ølprat Podcast

Norges største podcast om øl, der du får ølkunnskap og entusiasme levert rett i øret ditt. Her får du møte noen av de mest interessante menneskene jeg kjenner, og lære om deres tanker, følelse og reise innen og rundt øl.”

Podcasten er tilgjengelig på Spotify, Soundcloud, Apple Podcast og de steder du vanligvis finner dine favorittpodcaster.

Oppskrifter og artikler

Syltet rødløk med surøl

Syltet rødløk med surøl

Syltet rødløk er en deilig balanse mellom syre og sødme, og er et deilig tilbehør til ting som taco, pulled pork, pølse og lignende. Bruken av ølet er med på å bidra...

Gresskarsuppe med pale ale

Gresskarsuppe med pale ale

Nå som kulden står å banker på døren, må jeg innrømme at kostholdet endrer seg og det blir mer smak, fylde og intensitet på maten jeg lager. Dette er en slik rett som...

Syltet kumquat med wit

Syltet kumquat med wit

Syltet kumquat er en deilig liten sitrusfrukt, og dette er et godt utgangspunkt som tilbehør til desserter. 50 gr sukker 1 dl vann 1 dl wit eller annen hveteøl 1/4 ts...

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

En middag jeg både har gledet og gruet meg til, når jeg tar for meg Haandbryggeriet sin Haandbakk. Dette er Norges første kommersielle surøl, og er inspirert av den...

Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat

Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat

Det er flere øl som sammenligner seg med vin, og da snakker jeg ikke bare om barley wine. Og flere bryggerier snakker om sine champagne øl, så da dukket spørsmålet opp:...

Bonus: gjest hos Podpurri

Bonus: gjest hos Podpurri

Dette er en bonusepisode, der jeg snakket med Elise fra Podpurri. Dette er en podcast om podcaster, der hun snakker med andre podcaster i et vidt spekter av temaer....

Nyhetsbrev

Nye produkter

Høyt Skum

Kurs og Eventer

Jeg har gjennom det siste tiåret holdt hundrevis av ølsmakinger, kurs og seminarer, med entusiasme og mange år med erfaring. Jeg har alltid prøvd å hatt en underholdende og folkelig måte å dele ølkunnskapen, slik at de gode historiene og tradisjonene er minner som blir værende hos deltagerne.

Om du er interessert i å leie meg inn for event med firma, live eventer eller innholdsproduksjon, ta kontakt via epost eller kontaktskjema under.
Og om du vil oppleve noen av de gode eventene jeg arrangere med øl og mat eller andre spennende temaer, så er de samlet på denne siden.Om jeg kan bidra til en herlig aften i ølets tegn, eller som krydder til en bedriftssamling, ta kontakt for en nærmere prat.

Hei Ølgærning

Hvis du vil få tilsendt oppskrifter, artikler, videoer, podcaster, eventer og mer, meld deg på det månedlige nyhetsbrevet.

Vi har sendt deg en epost for bekreftelse, Takk