Jørn Idar med høyt skum

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Velkommen

Jeg startet bloggen Høyt Skum i 2010, som et sted for ølglede, oppskrifter, ølkunnskap, tanker og idèer.

Som utdannet kokk gikk jeg inn i ølbransjen med mat som fokus, men har hatt gleden av å gjøre øl til mitt levebrød gjennom over et tiår med ølmisjonering. Jeg har holdt hundrevis av smakinger, utdannet meg til diplombrygger, skrevet 7 bøker om øl og blitt slått til ølridder.

Velkommen til min verden av øl, mat og deilige smaker!

Ølprat Podcast

Norges største podcast om øl, der du får ølkunnskap og entusiasme levert rett i øret ditt. Her får du møte noen av de mest interessante menneskene jeg kjenner, og lære om deres tanker, følelse og reise innen og rundt øl.”

Podcasten er tilgjengelig på Spotify, Soundcloud, Apple Podcast og de steder du vanligvis finner dine favorittpodcaster.

Oppskrifter og artikler

Helstekt ølkylling med sitron

Helstekt ølkylling med sitron

Dette er en oppskrift som får frem deilige smaker i kjøttet, inkorporer øl på en enkel måte og er en deilig søndagsmiddag. Dette er en helstekt ølkylling, med øl,...

Biff bourgignon med belgisk dobbel

Biff bourgignon med belgisk dobbel

Hva skjer om man tar en smaksrik klassisker, og bytter ut en av hovedingrediensene? Jo - den blir enda bedre! For dette er nemlig biff bourgignon, med øl i stedet for...

Syltet rødløk med surøl

Syltet rødløk med surøl

Syltet rødløk er en deilig balanse mellom syre og sødme, og er et deilig tilbehør til ting som taco, pulled pork, pølse og lignende. Bruken av ølet er med på å bidra...

Høyt Skum også i 2022

Høyt Skum også i 2022

Vi er ferdig med 14% av 2022 allerede??? Det er helt sinnsykt at tiden går så fort, og selv om det ikke ser slik ut her på siden, så har det vært veldig travelt så...

Whisky og øl – Episode #064 av Ølprat

Whisky og øl – Episode #064 av Ølprat

Whisky og øl - to sider av samme sak?Begge har samme hovedråvare, og begge bransjene har gått gjennom store endringer de siste 10 årene. For å bedre forstå hva disse to...

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

En middag jeg både har gledet og gruet meg til, når jeg tar for meg Haandbryggeriet sin Haandbakk. Dette er Norges første kommersielle surøl, og er inspirert av den...

Nyhetsbrev

Nye produkter

Høyt Skum

Kurs og Eventer

Jeg har gjennom det siste tiåret holdt hundrevis av ølsmakinger, kurs og seminarer, med entusiasme og mange år med erfaring. Jeg har alltid prøvd å hatt en underholdende og folkelig måte å dele ølkunnskapen, slik at de gode historiene og tradisjonene er minner som blir værende hos deltagerne.

Om du er interessert i å leie meg inn for event med firma, live eventer eller innholdsproduksjon, ta kontakt via epost eller kontaktskjema under.
Og om du vil oppleve noen av de gode eventene jeg arrangere med øl og mat eller andre spennende temaer, så er de samlet på denne siden.Om jeg kan bidra til en herlig aften i ølets tegn, eller som krydder til en bedriftssamling, ta kontakt for en nærmere prat.

Hei Ølgærning

Hvis du vil få tilsendt oppskrifter, artikler, videoer, podcaster, eventer og mer, meld deg på det månedlige nyhetsbrevet.

Vi har sendt deg en epost for bekreftelse, Takk