Jørn Idar med høyt skum
Livet er for kort for å drikke dårlig øl
Velkommen
Jeg startet bloggen Høyt Skum i 2010, som et sted for ølglede, oppskrifter, ølkunnskap, tanker og idèer.
Som utdannet kokk gikk jeg inn i ølbransjen med mat som fokus, men har hatt gleden av å gjøre øl til mitt levebrød gjennom over et tiår med ølmisjonering. Jeg har holdt hundrevis av smakinger, utdannet meg til diplombrygger, skrevet 7 bøker om øl og blitt slått til ølridder.
Velkommen til min verden av øl, mat og deilige smaker!
Ølprat Podcast
Norges største podcast om øl, der du får ølkunnskap og entusiasme levert rett i øret ditt. Her får du møte noen av de mest interessante menneskene jeg kjenner, og lære om deres tanker, følelse og reise innen og rundt øl.”
Podcasten er tilgjengelig på Spotify, Soundcloud, Apple Podcast og de steder du vanligvis finner dine favorittpodcaster.
Oppskrifter og artikler
Farmers pie med stout – mat til øl
I serien mat til øl starter opplevelsen med ølet først, og så lager vi mat til dette ølet. I denne episoden har jeg valgt ut ølet Landkjenning fra Kinn Bryggeri, og...
Øldampet pinnekjøtt på den beste måten
Røkt eller urøkt - dette er den beste måten å tilberede pinnkjøtt på. Med bruk av øl i dampingen for du frem enda mer gode smaker, og i stede for trepinner bruker vi...
Guacamole med NEIPA
Vi snakker her om et av fredagstacoens viktigste tilbehør: guacamole. Denne gangen med en liten twist, for jeg bruker nemlig litt NEIPA i den for å få frem et deilig,...
Den danske ølrevolusjon – Episode #067 av Ølprat
Danmark var i mange år en ledestjerne for ølinteresserte over hele Europa, og inspirerte bryggerier over hele verden. Mye har skjedd med bryggeri-verden de siden den...
Hva er en øldommer – episode #066 av Ølprat
Det finnes mange smakseksperter på øl i Norge, og disse har nesten alle hatt noe å gjøre med dagens gjest å gjøre på et eller annet tidspunkt. For Per Øyvind Arnesen er...
Velsmakende design – Episode #065 av Ølprat
Hva er en øletikett? Det er stor kamp om plassene i ølhyllene, og det gjør at bryggeriene må finne måter å vise seg frem på. Noen bryggerier har mer personlige...
Nyhetsbrev
Nye produkter
Kurs og Eventer
Jeg har gjennom det siste tiåret holdt hundrevis av ølsmakinger, kurs og seminarer, med entusiasme og mange år med erfaring. Jeg har alltid prøvd å hatt en underholdende og folkelig måte å dele ølkunnskapen, slik at de gode historiene og tradisjonene er minner som blir værende hos deltagerne.
Om du er interessert i å leie meg inn for event med firma, live eventer eller innholdsproduksjon, ta kontakt via epost eller kontaktskjema under.
Og om du vil oppleve noen av de gode eventene jeg arrangere med øl og mat eller andre spennende temaer, så er de samlet på denne siden.Om jeg kan bidra til en herlig aften i ølets tegn, eller som krydder til en bedriftssamling, ta kontakt for en nærmere prat.