Jørn Idar med høyt skum

Livet er for kort for å drikke dårlig øl

Velkommen

Jeg startet bloggen Høyt Skum i 2010, som et sted for ølglede, oppskrifter, ølkunnskap, tanker og idèer.

Som utdannet kokk gikk jeg inn i ølbransjen med mat som fokus, men har hatt gleden av å gjøre øl til mitt levebrød gjennom over et tiår med ølmisjonering. Jeg har holdt hundrevis av smakinger, utdannet meg til diplombrygger, skrevet 7 bøker om øl og blitt slått til ølridder.

Velkommen til min verden av øl, mat og deilige smaker!

Ølprat Podcast

Norges største podcast om øl, der du får ølkunnskap og entusiasme levert rett i øret ditt. Her får du møte noen av de mest interessante menneskene jeg kjenner, og lære om deres tanker, følelse og reise innen og rundt øl.”

Podcasten er tilgjengelig på Spotify, Soundcloud, Apple Podcast og de steder du vanligvis finner dine favorittpodcaster.

Oppskrifter og artikler

Kyllingspyd med honning, stout og mangosalsa

Kyllingspyd med honning, stout og mangosalsa

Når du skal ha noe som er raskt, deilig og enkelt, er kyllingspyd et godt alternativ. Og denne oppskriften bruker en marinering som fremhever smakene, og som får følge...

Helstekt ølkylling med sitron

Helstekt ølkylling med sitron

Dette er en oppskrift som får frem deilige smaker i kjøttet, inkorporer øl på en enkel måte og er en deilig søndagsmiddag. Dette er en helstekt ølkylling, med øl,...

Biff bourgignon med belgisk dobbel

Biff bourgignon med belgisk dobbel

Hva skjer om man tar en smaksrik klassisker, og bytter ut en av hovedingrediensene? Jo - den blir enda bedre! For dette er nemlig biff bourgignon, med øl i stedet for...

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl

En middag jeg både har gledet og gruet meg til, når jeg tar for meg Haandbryggeriet sin Haandbakk. Dette er Norges første kommersielle surøl, og er inspirert av den...

Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat

Kan øl være vin? – Episode #063 av Ølprat

Det er flere øl som sammenligner seg med vin, og da snakker jeg ikke bare om barley wine. Og flere bryggerier snakker om sine champagne øl, så da dukket spørsmålet opp:...

Bonus: gjest hos Podpurri

Bonus: gjest hos Podpurri

Dette er en bonusepisode, der jeg snakket med Elise fra Podpurri. Dette er en podcast om podcaster, der hun snakker med andre podcaster i et vidt spekter av temaer....

Nyhetsbrev

Nye produkter

Høyt Skum

Kurs og Eventer

Jeg har gjennom det siste tiåret holdt hundrevis av ølsmakinger, kurs og seminarer, med entusiasme og mange år med erfaring. Jeg har alltid prøvd å hatt en underholdende og folkelig måte å dele ølkunnskapen, slik at de gode historiene og tradisjonene er minner som blir værende hos deltagerne.

Om du er interessert i å leie meg inn for event med firma, live eventer eller innholdsproduksjon, ta kontakt via epost eller kontaktskjema under.
Og om du vil oppleve noen av de gode eventene jeg arrangere med øl og mat eller andre spennende temaer, så er de samlet på denne siden.Om jeg kan bidra til en herlig aften i ølets tegn, eller som krydder til en bedriftssamling, ta kontakt for en nærmere prat.

Hei Ølgærning

Hvis du vil få tilsendt oppskrifter, artikler, videoer, podcaster, eventer og mer, meld deg på det månedlige nyhetsbrevet.

Vi har sendt deg en epost for bekreftelse, Takk