Jørn Idar med høyt skum
Livet er for kort for å drikke dårlig øl
Velkommen
Jeg startet bloggen Høyt Skum i 2010, som et sted for ølglede, oppskrifter, ølkunnskap, tanker og idèer.
Som utdannet kokk gikk jeg inn i ølbransjen med mat som fokus, men har hatt gleden av å gjøre øl til mitt levebrød gjennom over et tiår med ølmisjonering. Jeg har holdt hundrevis av smakinger, utdannet meg til diplombrygger, skrevet 7 bøker om øl og blitt slått til ølridder.
Velkommen til min verden av øl, mat og deilige smaker!
Ølprat Podcast
Norges største podcast om øl, der du får ølkunnskap og entusiasme levert rett i øret ditt. Her får du møte noen av de mest interessante menneskene jeg kjenner, og lære om deres tanker, følelse og reise innen og rundt øl.”
Podcasten er tilgjengelig på Spotify, Soundcloud, Apple Podcast og de steder du vanligvis finner dine favorittpodcaster.
Oppskrifter og artikler
Bolinhos med hefeweizen
Jeg har laget tusenvis av bolinhos opp gjennom årene, det som rett og slett er en deilig snacks av klippfisk. Den kalles også bolinhos de bacalhau i Portugal, og er...
Reinsdyrsfilet til oud bruin – mat til øl
En middag jeg både har gledet og gruet meg til, når jeg tar for meg Haandbryggeriet sin Haandbakk. Dette er Norges første kommersielle surøl, og er inspirert av den...
Klementinkylling med trippel – mat til øl
I denne episoden av Mat til Øl tar jeg for meg Nøgne Ø Tiger Tripel, en belgisk inspirert rakker på 9%. Dette er en smaksrik og gjærdrevet øl med preg av krydder, urter...
Fra gård til bryggeri – Episode #071 av Ølprat
Da Hans Wettre (Hasse) flyttet tilbake til gården var det ikke gitt at det skulle bli bryggeri, med hans bakgrunn som biloppretter, ungdomsarbeider og gründer. Men da...
Ølsirkus
Tidligere denne uken annonserte jeg neste steg i den etterhvert så lange reisen min i ølets verden, nemlig etableringen av firmaet Ølsirkus. I over 10 år har jeg holdt...
Ølbrød
Første gang jeg var med å lage ølbrød når jeg lagde Øl og matboka for mange år siden, og siden har det blitt et fast følge fra tid til annen. Så tenkte jeg kan like...
Nyhetsbrev
Nye produkter
Kurs og Eventer
Jeg har gjennom det siste tiåret holdt hundrevis av ølsmakinger, kurs og seminarer, med entusiasme og mange år med erfaring. Jeg har alltid prøvd å hatt en underholdende og folkelig måte å dele ølkunnskapen, slik at de gode historiene og tradisjonene er minner som blir værende hos deltagerne.
Om du er interessert i å leie meg inn for event med firma, live eventer eller innholdsproduksjon, ta kontakt via epost eller kontaktskjema under.
Og om du vil oppleve noen av de gode eventene jeg arrangere med øl og mat eller andre spennende temaer, så er de samlet på denne siden.Om jeg kan bidra til en herlig aften i ølets tegn, eller som krydder til en bedriftssamling, ta kontakt for en nærmere prat.