Etter to travle og gode dager, er Ølfestivalen i København over for min del. Men jeg sitter igjen med mange, og gode inntrykk!
Selv om mine føtter hverker etter mange meter trasket fram og tilbake bak Midtfyns Bryghus stand, i en fin blanding mellom business og pleasure. Mange vil si at Danmark er et foregangsland når det kommer til håndverksøl og det som omfatter det. Og etter det jeg har sett må jeg si meg veldig enig. Med Danske Ølentusiaster i spissen, har det vokst opp en festival som er meget velfungerende.
Til tross for så mange deltagende bryggerier, besøkende og skjenkede øl, skal det litt til for å holde orden. Men ingen bråk, bare smilende og glade mennesker. Også godt å se at besøkende var så spredt på alder og kjønn også, slik at de tanker vi i Norge anser som stereotypiske øldrikkere ville blitt gjort til skamme.
Jeg vil avslutte denne posten med en liste, og å takke alle herlige mennesker jeg hadde gleden av å møte!!

  • Festivalens beste øl: Three Floyds Vanilla Bean Barrel Aged Dark Lord Russian Imperial Stout – Helt utrolig ekstremt, balansert og komplekst! Hypet, men det kan jeg godt skjønne!
  • Festivalens beste stand: Det er fristende å tro at jeg jobbet på den beste standen, men må si jeg ble imponert over “samarbeidsstanden” til Mikkeller og venner.
  • Festivalens overraskelse: Den overall høye kvaliteten på alt av øl. Kun et fåtall av de øl jeg smakte var under pari. Og jeg smakte mange
  • Festivalens overraskende bryggeri: I mine øyne, leverte HornBeer veldig høy kvalitet på alle sine øl. En riktig gledende overraskelse for meg.
  • Festivalens øyeblikk: De to “nyforelskede” og fulle menneskene som fant kjærligheten rett forran vår stand på dag 2. Det var en typisk fylleting, med overdrevet tungebruk og graffsing 😀

Høyt Skum – Jørn Idar