Under den nasjonale ølsmakingen på søndag var det mange som opplevde problemer med Ægir Skumring, og det faktum at ølet kom ut av flasken av seg selv. Jeg spurte bryggmester Evan W. Lewis om hva de trodde problemet var.
Under den Nasjonale Ølsmakingen var et av ølene Ægir Skumring, en belgiskinspirert dobbel. Det var med en aldri så liten overraskelse at ølet kom ut av flasken av seg selv, en feil ihvertfall jeg ikke har hatt fra Ægir tidligere. Her er siste mailen fra Evan, som nok forklarer årsaken til flere våte bord rundt om det ganske land på søndag:

Hei,
Ein liten oppdatering. Vi prøvde 5 flasker Skumring i går. Nyaste batchen (277) er heilt feilfritt på alle tappingar (a,b,c.) Første batchen (268) hadde ganske bra med kolsyre, men ølet holdte seg inni flaska når vi opna korken, sjølv om det var temperert.
Min vurdering er at første batchen har gjære seg lenger ut på flaska enn vi hadde forventa. Eg tar det opp med distributøren å finne ut kor mykje av denne batchen er igjen på hyllene. Eg trur det er ikkje så veldig mykje, i og med at det var levert herifrå heilt tilbake i slutten av mars.
Vi beklagar at dykk måtte oppleve eit slikt problem med dette ølet, særleg på ein såpass viktig dag som Nasjonal Ølsmaking.
Venleg helsing/Best Regards
Evan W. Lewis
Ægir Bryggeri AS
Jeg noterte desverre ikke batchnummeret på flasken, men om noen av dere som opplevde det fortsatt har flasken, send gjerne tilbakemeldingen til info@aegirbryggeri.no
Dette gjelder jo selvfølgelig alle ølfeil dere finner, tro meg: importører og bryggerier setter pris på å få denne typen tilbakemeldinger.
Høyt Skum – Jørn Idar