Som jeg har nevnt tidligere  vil årets øl-happening til å skje i Drammen og i Haandbryggeriets ølfestival. Men som nevnt er det ikke alltid like lett å få med seg allt det spennende som kommer til å skje. Her er en liten oppdatering.
Jeg har tidligere skrevet om Haandbryggeriets Haand Ølfestival, en feiring av håndverksøl for gode venner av Haandbryggeriet. Her er en liten oppdatering om hva som har skjedd siden sist.
Billettene er nå lagt ut for salg
Billettene er nå lagt ut for salg på Billettservice.no, POsten, Narvesen og 7-Eleven, og selges til en pris på 300,- pr dag. Billettene inkluderer inngang, programm, festivalglass og 5 smaksprøver à 15 cl. Dette vil gjøre at at man har litt å starte festivalen med. Det vil være følgende dager:
4. mai – 16.00 til 22.00 – Kun 400 billetter
5 mai – 12.00 til 22.00 – Kun 600 billetter
Øl allerede annonsert
Ole Richard Lund, festivalgeneral har allerede teaset med noen av ølene som vil være tilgjengelige under festivalen. En fullstendig liste skal etterhvert komme på Haandbryggeriet.net, men fram til da har noen øl allerede blitt annonsert

  • Haandbryggeriet / Närke – Unionøl
    Haandbryggeriet har drevet med lett intern humor mot Närke for en tid tilbake, og denne gang har guttene fra Sverige kommet til Drammen for å samarbeide om et øl. Dette har resultert i et øl på 8.5 %, med gotlands, peated malt, svensk lynghonning og norsk tyttebær. Et spennende prosjekt som vi forhåpentligvis får smake premieren av på festivalen.
  • Hoppin Frog B.O.R.I.S Batch #100
    Dette er et av bryggeriene Haandbryggeriet importerer, og Haandbryggeriet vil faktisk ha sin egen stand kun for importøl, en “Internasjonal Bar”. Her har de byttet ut maltet i deres vanlige B.O.R.I.S fra amerikansk til engelsk. Dermed har de endret litt på deres imperial stout til å bli en oatmeal imperial stout, med en litt mer kremet munnfølelse, litt søtere og litt mer “engelsk”. Et spennende øl og en god mulighet til å smake et sjeldent øl.
  • Sundbytunet Bryggeri
    Dette har de ikke annonsert, men jeg har det fra gode kilder at Sundbytunet har hatt samtaler med Haandbryggeriet og kanskje vi får se og smake på noen godsaker fra Jessheim også?

Dette var det jeg har snappet opp foreløbig, og det kommer nok mer etterhvert. Fram til da kan du selvfølgelig prøve å holde tritt med Haandbryggeriet på FacebookHoppin Frog Boris 100. Dette vil være årets ølhappening, så det er bare å få fatt i billetter først som sist!
Høyt Skum – Jørn Idar