Tortilla chips, en god dip og en iskald øl. Det trenger ikke å være så mye for å lage god stemmning i sommerværet, og dette er ølsnacks slik det skal være. Kast alt i denne oppskriften på grillen for å gi snackset mer smak og kompleksitet, det er både enkelt og godt. Som vanlig her hos ølkokken med andre ord!
Til 4 porsjoner
4 modne avokadoer
1 rød chili
1 hel, skrellet hvitløksfedd
1 delt lime
1 liten neve fersk koriander
Salt & pepper
Kutt opp avokadoen og ta ut innmaten hel. Her er er video som viser deg hvordan. Putt avokadoen, chilien, hvitløken og den delte limen på en smurt grill. Grill ingrediensene til de har en fin brunfarge, husk å se etter ofte da noen blir raskere ferdige enn andre. Ta dem av grillen og legg dem på et fat. Ta først avokadoene, og mos dem i en bolle med en gaffel. Finhakk så chilien og hvitløken, som du har i bollen sammen med koriander, salt og pepper. Bland dette inn i avokadoen, og smak til med limejuice. Serveres med lune tortillachips, på hamburger og andre ting som passer godt sammen med øl.
Høyt Skum – “Ølkokken” Jørn Idar
———————————————————————————
In plain English
Tortilla chips, a good dip and an ice-cold beer. You do not need much more than that to get in a good mood, and this is how beer snacks should be. Throw every ingredient in this recipe on the grill to get better flavors and complexity, its both easy and delicious. As usual with the beer chef.
For 4 portions
4 ripe avocados
1 red chili
1 whole, peeled garlic cloves
1 spilt lime
1 small fist of fresh coriander
salt & pepperCut the avocado and take it out whole. Here is a video which shows you how. Put the avocado, chili, garlic and split lime on a oiled grill. Grill them until they have a nice brown color, remember to look at each individual ingredient as they get done at different times. When they are done, take them of and put on a tray. Start with the avocado, crushing it in a bowl with a fork. Cut the chili and garlic very fine, which you add to the avocado with coriander, salt and pepper. Mix this with the avocado, and add lime juice until perfect. Serve with hot tortilla chips, on a burger or other things which is delicious with beer.
Big Foam – “Beer Chef” Joern Idar