Etter to skuffende ølslipp på Vinmonopolet, er mai virkelig noe å glede seg til. Lokale nyheter fra Norge, Sverige og Danmark, supplert med bla Italia og USA gjør mai til et ølhøydepunkt på Vinmonopolet hittil i år.
Ikke mindre enn 8 nyheter i basis, og 11 (?) nyheter i bestillingsutvalget denne gangen, med nye øl som kommer i nesten alle Vinmonopolets butikker. Ægir kommer med en ny scotch ale kalt Lindisfarne, et øl jeg gleder meg til å smake og en stil som fortjener mer oppmerksomhet. Og noe annet som fortjener mer oppmerksomhet, er nye øl fra Sverige. 2 nyheter i basis nemlig deilige Sigtuna South Pacific Pale Ale, og litt mer beskjede Wisby Weisse. Undertegnede har også kommet med noen nyheter i både basis og BU, Black IPA fra Midtfyns i nesten alle Vinmonopolets butikker, IPA fra Sierra Nevada og 2 nyheter fra et garasjebryggeri i Italia.
Listen over produkter fra Bestillingsutvalget har fra Vinmonopolets vært helt feil, så jeg kan kun liste opp de 11 nyhetene vi i Beer Enthusiast lanserer. Der lanseres Baladin som Dagens Næringsliv har skrevet om forrige helg, samt nyheter fra bla Hornbeer, St Austell, HB Rebel og Kulmbach. Med andre ord minimum 19 nyheter denne måneden, så sakte men sikkert skjer det ting på Vinmonopolet også.

Basisutvalget

Bestillingsutvalget (BU)

Høyt Skum – Jørn Idar