Julislippet på Vinmonopolet byr ikke på veldig mange ølnyheter, men de fleste er til gjengeld spennende. Med øl fra Skottland, Island og USA burde det være noe for alle.
Vinmonopolet har tidligere gitt beskjed om at de vil kjøpe inn flere øl til sine hyller, og man begynner å se en trend med flere mindre partikjøp. Dette vil være med på å slukke litt flere tørste ganer, med mange forskjellige smaker. I alle Vinmonopolets butikker kommer Theresianer Premium Lager, som i mine øyne ikke er en veldig prisverdig øl. Tucher Helles Hefe Weizen kommer i nesten alle butikkene, et bedre kjøp og rett og slett et godt hveteøl. De mest spennende ølene som kommer er dog i de litt større Vinmonopolbutikkene, og er partikjøp. Black Death Beer er en baltisk porter fra det islandske bryggeriet Viking Ölgerd, en ølstil jeg er en virkelig har savnet her i landet. Punkrockerne fra Skottland, Brewdog, får ikke mindre enn 3 nye øl i hyllene: Paradox Jura Imperial Stout, Lost Dog Imperial Porter og Abstrakt AB:08. Personlig gleder jeg meg mest til Abstrakt AB:08, en “Blond Imperial Stout” på snaue 11% og et meget godt rykte.
Ellers kommer Ørbæk IPA, det første brygget vi har sett fra det holdet siden Dark Horse. Brooklyn East India Pale Ale har nok de fleste smakt, men kommer nå i de største butikkene som en testvare.
Hva gleder du deg til å få prøve?

Utvalg Kategori Navn Land Pris Alkohol
Test Kategori 6 Brooklyn East India Pale Ale USA 49,40 6,9
Parti Kategori 6 Ørbæk IPA Danmark 50,60 5,0
Parti Kategori 5 Black Death Beer Island 45,40 5,8
Parti Kategori 6 BrewDog Paradox Jura Imperial Stout Skottland 100,40 15,0
Parti Kategori 6 BrewDog Lost Dog Imperial Porter Skottland 120,40 11,5
Parti Kategori 6 BrewDog Abstrakt AB:08 Skottland 140,40 11,8
Basis Kategori 2 Theresianer Premium Lager Italia 28,40 4,8
Basis Kategori 3 Tucher Helles Hefe Weizen Tyskland 53,40 5,2

Høyt Skum – Jørn Idar
PS: Det er også veldig gledelig at Nøgne Ø Junmai Sake endelig kommer fast i Vinmonopolets hyller. Se forøvrig min anmeldelse av den og sushi. Magisk!