Sommeren er over, høsten er her og Vinmonopolet har igjen nyhetslansering. Også denne måneden er det mye spennende, både på bestillingsutvalget og i basis!
Det er høysesong for ølfestivaler på høsten, men med de ølslippene som har vært de siste gangen er det en aldri så liten ølfestival på Vinmonopolet også. Det er variert denne gangen også, og de 2 basislistingene er nok ment som et øl for “Ola Nordmann”. Derfor er det to hveteøl som kommer i de aller fleste butikkene. I tillegg kommer det mye høstøl også i år, og jeg gleder meg til å smake årets Harvest Ale fra Ægir og ikke minst Winterlude fra Birrifico del Ducato. Morsomt at Vinmonopolet fortsetter å ha fokus på sesongprodukter.
På bestillingsutvalget kommer det også godt over 20 nye øl. Mange av disse står Beer Entusiast bak, men også det danske kontraktsbryggeriet Coisbo Beer dominerer, med hele 8 lanseringer. Min personlige favoritt fra bryggeriet er Brooklyn Fall, et godt balansert røykøl. Verdt å få med seg er også at Fuller Porter ENDELIG er å få tak i Norge. Det er vel egentlig litt overdue i mine øyne…
Godt over 30 nye øl også i dette nyhetsslippet, det burde vel holde litt til tørste ølkjennere? Hvilken gleder du deg mest til?

Høyt Skum – Jørn Idar