I alt juleølhysteriet er det en lansering av nye produkter på Vinmonopolet, med flere godbiter både i hyllene og på bestillingsutvalget.
Det er et spredt slipp denne gangen også. Gledelig er det å se to nye alkoholfrie hveteøl fra Tyskland, noe som undertegnede har savnet lenge. 3 nye surøl fra dens hjemmland Belgia kommer også, og smaksintense mørke øl fra Danmark så vel som fra Nøgne Ø. Nøgne Ø Imperial Rye Porter er forøvrig det ølet som igjen gjorde med intressert i Nøgne Ø igjen, og det markerer vel starten på alle nye ølene som jeg har skrevet om tidligere.
På bestillingsutvalget er det en klar overvekt av danske bryggerier, noe man vel skulle tro det var nok av på Vinmonopolet. Noe det ikke er nok av er amerikanske øl, og nå kan vi endelig få Boulevard Brewing Co i Norge. Et litt annerledes amerikansk bryggeri, og deres Tank 7 har blitt en personlig favoritt fra bryggeriet.
Også et nytt norsk brygg er å finne der, nemlig Berentsens Bombay India Pale Ale. Jeg har personlig ikke prøvd den, men mine bloggkolleger i Det gyldne øls kommandørskap anbefaler den gladelig.
Er det noen godbiter dere gleder dere spesielt til?

Høyt Skum – Jørn Idar