Ringnes Bryggeri/Brooklyn Brewery Imperial Polaris (10%) en dobbelbock brygget med norsk honning, kaffe, tørket appelsinskall og Simcoe humle.

 Fra Sigrid Strætkvern – Stemningsskaper hos Ringnes:
Vi startet med å diskutere med Garrett, hva slags øl vi skulle lage. Siden vi ikke har gjort noe tilsvarende før, var det viktig at vi gikk for noe som ville fungere greit i vårt brygghus, som jo er designet for store batcher undergjæret øl. Garrett ble inspirert av julebokken vår, så vi landet på at vi ville gjøre et vinterøl i form av en norskamerikansk dobbelbokk. Resultatet har blitt en dobbeltbokk på 10 % som kan lagres i mange år.
Neste steg var å velge ingredienser (og her kan jeg jo også røpe at det jo ofte står noen damer bak og hjelper mannfolka, så Gunnhild Kolvereid Tolleshaug og jeg har ment mye om smakene).
I tillegg til å bruke store mengder malt, tilsatte vi flere spennende, og for oss noe uvante, smaker i brygget, blant annet i underkant av ett tonn honning(!). Dessuten la vi til Simcoehumle, tørket appelsinskall og kaffe. Odøren av rå muskelkraft og svette lå tett i brygghuset vårt under bryggingen, og det var virkelig moro å være med på. (Legger ved ett par bilder).

Kjempetorskens anmeldelse
Humle og Malts anmeldelse
Tommys Ølbloggs anmeldelse
Beer Norways anmeldelse
Ølet kommer etter ryktene på Vinmonopolet i november.