Ægir/Cardinal Double Chocolate Chili Stout (6.5%) er brygget spesielt til Cardinal i Stavanger, som er regnet som Norges største ølbar. Den vil kun være å finne på fat hos Cardinal.

 
Cardinal Double Chocolate Chili Stout har Evan Lewis på Ægir Bryggeri i Flåm brygget spesielt for oss, etter at vi ga ham viss føringer på hva vi ville ha. Og resultatet ble vellykket. Sjelden har vi sett vår referansegruppe på “Mandag i Annen” smile mer tilfreds! Sigmund mumlet riktignok noe om at han gjerne ville hatt litt mer sødme i et sjokoladeøl, men ble ettertrykkelig nedstemt. (Til orientering: Der er ikke sjokolade i ølet, bare en solid mengde sjokolademalt. Men chili er der. You bet!)

Beksvart farge på ølet, moderat lysebrunt skum.
Sterk røstet aroma, toner av kaffe, hint av mørk sjokolade, chili, treverk og aske.
Smaken er relativt tørr (og dermed unektelig mer lettdrikkelig enn et søtere øl ville vært), toner av kaffe igjen, hint av mørk sjokolade – og så overtar et solid og behagelig brennende innslag av chili, som varer ut gjennom den laaaange ettersmaken. Etter første slurk får du lyst på mer – og mer … Når jeg smaker igjen, kjenner jeg også et streif av røk, som nok skyldes bruken av chipotle (røkt chili).
Det er brygget 2000 liter av ølet i denne omgang, og vi tror de vil gå ganske så radig unna.
EDIT: Bryggmester Evan Lewis kontaktet meg og understreket at ølet er brygget med gode mengder økologisk sjokolade (kakao)