Flere medier melder i går, tirsdag, at kommunestyret i Fauske ved neste kommunestyre møte vil fjerne ølmonopolet sitt. Dermed følger de etter Førd og Vefsen kommune som la ned sine ølmonopol i april og mai.
Jeg kan faktisk “skryte på meg” å ha bodd i noen av de siste kommunene med ølmonopol, nemlig Vefsen, Fauske og Vågan. Nå

Ole Petter Bang fra Vinmonopolet City Nord


er dog ølmonopol historie for denne gang, da kommunestyret i Fauske har gjort en helomvendig og vil fjerne de kommunale særreglene for salg av rusdrikk.
Noen vil nok ikke savne ølmonopolet i det hele tatt, mens andre, slik som denne ølbloggen, vil savne de gode stedene med sjel og kunnskap på og bak hyllene. Førde Ølutsalg er for mange et slikt sted, men det har vært lengere mellom kvalitetsutsalgene i dette landet enn det har vært mellom bryggerier.
Nå er det opp til Vinmonopolet, og hva de kan få til. Det virker som at de begynner å ta øl på alvor, med flere øl i hyllene enn noen sinne og flere Vinmonopol med fantastisk bra utvalg. Visste du at for første gang i moderne tid vil salget av sterkøl tilsvare 1 % av det totale ølsalg i Norge? At 95 % av landets befolkning bor mindre enn 30 km fra et Vinmonopol?
Fremtiden er i Vinmonopolet, og hva de kan få til. Da er det viktige å gi tilbakemeldinger å støtte opp om dem. Hvorfor skal de ellers gidde å strekke seg enda lengre for å møte etterspørsele som stiger år etter år, med over 30 % økning på salget av sterkøl hittil i år?
Høyt Skum – Jørn Idar
Kilde: Vinmonopolet, og Mylder