Øl i mat kan være vanskelig, og øl i mat kan være lett. Mye lettere enn ølsirup blir det ikke!
Ølsirup i seg selv er ikke mye til matrett å snakke, men er en deilig ingrediens å bruke på kjøkkenet. Og så enkelt!Mikkeller Beer Geek Breakfast i øl i mat

  • 2 dl mørkt øl (Bayer og bokkøl er anbefalt, mer info nederst på oppskriften)
  • 1 dl sukker
  • lime, sitron etc
  • Evt mynte/sitronmelisse

Dette er veldig enkelt: ta ølet og sukkeret i en stor gryte og kok til det får en tykk, sirupsaktig konsistens. Ta det så av platen og la seg avkjøle, før du tilsetter litt syre i form av lime/sitronsaft og mynte. Det er noen ting du bør tenke på når du velger øl: Om du tar et øl med stor konsentrasjon og mye alkohol, vil disse ha en del bitterhet i seg selv om du ikke merker det. Når man koker ned øl vil bitterheten konsentreres og kan gjøre sirupen ubehagelig søt/bitter. Grunnen til jeg valgte en kaffestout fra Mikkeller var fordi jeg ønsket smaken av kaffebitterhet til den oppskriften jeg trengte sirupen til. Et bedre valg vil være f.eks bayer eller bokøl, som allerede har litt sødme men ikke mye bitterhet.

Der har du et enkelt tilbehør som du kan bruke til dine desserter, iser og friske frukter. Neste uke kommer en oppskrift på ølis der nettopp denne oppskriften er basen for smaken. Så følg med!
Høyt Skum – Jørn Idar