Etter 3 brygginger forrige uke, satt jeg igjen med mye mask. Ville derfor lage litt snacks av det, og lagde like god sunne knekkebrød som vil gjør den helligste bryggeren glad.
Jeg har lenge brukt mesket malt etter hjemmebryggingen min i brødbakst, jeg synes jo det er for galt å kaste så mange kilo med mat. Etter bryggemaratonet de siste dagene har de vært mye mask til overs, og fant ut at jeg skulle eksperimentere meg fram til en oppskrift på knekkebrød som implementerer brukt malt. Super sunt, super godt og fantastisk enkelt å lage. Min vanlige mentalitet med andre ord.
Nok til to stekepanner med knekkebrød
4 dl mask – jo mer malt sorter jo mer kompleks vil masken være, og mer smakfull. Masken bør være så tørr som mulig.
2 dl havregryn
3 dl sammalt hvete
2 dl gresskarfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 1/2 ts salt
1 ss havsalt
7 dl vann
Bland alt det tørre i en bolle. Tilsett så væsken og bland til det er en tykk røre.
Røren spres så jevnt utover på bakepapir på 2 stekeplater. Det er viktig at den er jevnt fordelt, slik at alt knekkebrødene blir jevne og deilig sprø. Strø så havsaltet jevnt over.
Rut dem opp med en kniv eller en pizzaslicers, før de settes i en forvarmet ovn på 160 grader i 1 time og 20 minutter. Det er en fordel om det er en varmluftsovn, men vanlig stekovn går også bra.
Om du steker begge platene samtidig, bør platene byttes halveis.
Avkjøles på rist før de brytes opp og legges i en tett pose for oppbevaring.
En super enkel oppskrift for alle hjemmebryggere der ute, RDWHAHB!
Dette er en av mine mest populære oppskrifter, håper det faller i smak om du er hjemmebrygger eller ikke!
Hvor lenge skal disse stå i ovnen?
Ah, bra du påpekte det Kent, oppskriften er nå endret.
Jeg har dem stående i 1 time og 20 minutter hos meg.
Hvor lenge skal disse stå i ovnen?
Ah, bra du påpekte det Kent, oppskriften er nå endret.
Jeg har dem stående i 1 time og 20 minutter hos meg.
Tips:
Bruk en pizzakniv eller lignende for å “rute opp” knekkebrødene etter ca 10 minutter steking. Da er det forholdsvis greit å bryte det opp i passe ruter.
Tips:
Bruk en pizzakniv eller lignende for å “rute opp” knekkebrødene etter ca 10 minutter steking. Da er det forholdsvis greit å bryte det opp i passe ruter.
Hei,
du skriver du har brukt mask i brødbakst tidligere. Har du en oppskrift på dette også? Har prøvd et par oppskrifter nå, og sliter med at det ikke blir gjennomstekt uansett hvor lenge vi steker det?
Jeg har desverre ikke noen oppskrift på det, men et tips er å tærke masken i ovnen. Jeg lar det stå på 100-110 grader i 20 minutter, for å drive vekk noe av væsken.
Håper dette kan være til hjelp!
Hei,
du skriver du har brukt mask i brødbakst tidligere. Har du en oppskrift på dette også? Har prøvd et par oppskrifter nå, og sliter med at det ikke blir gjennomstekt uansett hvor lenge vi steker det?
Jeg har desverre ikke noen oppskrift på det, men et tips er å tærke masken i ovnen. Jeg lar det stå på 100-110 grader i 20 minutter, for å drive vekk noe av væsken.
Håper dette kan være til hjelp!
Knakende god knekkebrød, ja!
Jeg måtte imidlertid øke mengden tørrvare (i form av mesk) og redusere på fuktighet.
Knakende god knekkebrød, ja!
Jeg måtte imidlertid øke mengden tørrvare (i form av mesk) og redusere på fuktighet.
Hvorfor skal maltet være relativt tørt når en allikevel skal ha I vann…? Skulle anta at litt rester av vørter kan være like godt som vann (I hvert fall mer smak)…..så kan en bare justere med litt mindre vann?
Hvorfor skal maltet være relativt tørt når en allikevel skal ha I vann…? Skulle anta at litt rester av vørter kan være like godt som vann (I hvert fall mer smak)…..så kan en bare justere med litt mindre vann?
Da lure Eg og på, eg tørka ikkje mesken…
Da lure Eg og på, eg tørka ikkje mesken…
Hvor lenge kan mesken stå, før man baker med den? Kan man fryse ned mesk?
Hei Tor Olav.
Mesk kan fryses, men ville ikke att det lenge der siden det er en del sukker, væske og potensielle bakterier igjen i den.
Når det kommer til fersk mesk bruker jeg det ikke etter 2 dager, da er det alt for ofte startet en gjæringsprosess som gjør at den blir syrlig og ubrukelig.
Hvor lenge kan mesken stå, før man baker med den? Kan man fryse ned mesk?
Hei Tor Olav.
Mesk kan fryses, men ville ikke att det lenge der siden det er en del sukker, væske og potensielle bakterier igjen i den.
Når det kommer til fersk mesk bruker jeg det ikke etter 2 dager, da er det alt for ofte startet en gjæringsprosess som gjør at den blir syrlig og ubrukelig.
Mine ble ikke sprø… Tips?
La de stå litt lengre inni, eller flatere deig før du setter det inn
Mine ble ikke sprø… Tips?
La de stå litt lengre inni, eller flatere deig før du setter det inn
Du skriver det er en fordel med varmluftsovn. Så hvis man har det skal man bruke varmluft da? Blir steketiden mindre eller den samme?
Hei Monica.
Bruk varmluftsovn ja, det sørger for at de blir krispe og gode. Temperatur og tid er den samme. Lykke til.
Du skriver det er en fordel med varmluftsovn. Så hvis man har det skal man bruke varmluft da? Blir steketiden mindre eller den samme?
Hei Monica.
Bruk varmluftsovn ja, det sørger for at de blir krispe og gode. Temperatur og tid er den samme. Lykke til.
Lyder lækre. Har du også god opskrift på dit brød???
Lyder lækre. Har du også god opskrift på dit brød???