Et innblikk i ølverdenen: Fredag hadde Eddie Szweda og jeg reist til Stavanger og Norges beste ølsted: Cardinal
Etter en særdeles vellykket Brewmasters Dinner på torsdag, vendte vi nesen til oljebyen Stavanger, og Cardinal. Men før vi gjorde det, dro vi innom Lervig Aktiebryggeri og fikk en god omvisning av bryggeren Beau. Dette er en mellomting mellom et kommersielt bryggeri og et mikrobryggeri. Selv om deres mestselgende øl er pils, lager deres headbrewer Mike Murphy deilige spesialøl. Jeg har testet flere av dem og med en kapasitet på potensielt 60.000 liter pr brygg, er dette langt fra et håndtverksbryggeri.

Bilde i StavangerHumle fra Stavanger

 
 

Vi dro også innom Melkebaren i Sandnes. Dette er en pub som har ligget litt i skyggen av Cardinal, men har virkelig trådd ut av den og skaffet seg et navn. 240 forskjellige øl, biljardbord og fotball på tven. En uslåelig kombinasjon, og det er vel verdt å ta turen dit for å treffe de trivelige eierne og smake godt øl!

Kvelden kom, og foredrag på Cardinal. Vi smakte på 6 øl fra Midtfyns Bryghus, blant annet Blindeøl 2 og ølet som er ulovlig: Rough Snuff. En god gjeng på 20+ hadde møtt opp, og fikk som alltid en energisk Eddie Szweda som konfransier. Ølbloggeren StoreMy og Die By the Beer var også tilstede, vi er representer over alt 😉
Høyt Skum – Jørn Idar