Melkebaren SandnesMelkebaren i Sandnes fremstår som et av landets fremste ølsteder, ikke bare på grunn av et solid utvalg øl på flaske og fat, men da mange av de som jobber der innehar veldig mye kunnskap. Der finner du både hjemmebryggere og ølsommelierer bak baren, og jeg gleder meg veldig til onsdag da jeg får lov til å komme dit for å snakke om Ølboka og noen av de beste bryggeriene fra Skandinavia.
Jeg har vært flere ganger på Melkebaren, et sted jeg trives godt på. Deres “storebror” i Stavanger får ofte mest oppmerksomhet som Rogalands ølsted, men jeg tar meg gjerne en omstikker til Sandnes til dette vannhullet sør for oljehovedstaden. Denne gangen er det faktisk verken jeg eller Melkebaren som tok initiativ til møtet, men en ølinteressert ansatt ved Sandnes Bibliotek, Sebastian Jazdzewski. Med flere og flere etterspørsler om ølrelaterte bøker traff jeg han i Stavanger i fjor, og vi ble fort enige om at her skulle vi få til noe. Onsdag i neste uke (29. januar) drar jeg derfor til Sandnes for å snakke, drikke og forhåpentligvis greie å lære bort så mye som mulig om denne historierike drikken.
Det hele er på onsdag 28. januar klokken 19.99, og koster 250,- per per som inkluderer noen meget smaksrike øl. Det er veldig få plasser igjen, så her er det ikke noe å vente på men meld deg på direkte hos Melkebaren om du har lyst til å være med. For å sitere Melkebaren: “Passer for voksne som synes livet er for kort til å drikke dårlig øl.”
Høyt Skum – Jørn Idar