Jørn Idar Kvig Høyt Skum Beer Enthusiast Ølfest 2012

Yours truely Bilde: foto.samfundet.no


Denne uken var jeg med Beer Enthusiast i Trondheim, for å delta på Trondheims første ordentlige ølfestival, Ølfest 2012. Denne festivalen er arrangert av “Serveringsgjengen” på Studentersamfundet, som blant annet står bak et av byens beste (og billigste ølsteder) Daglighallen. Konseptet med ølintresserte studenter og godt håndverksøl fikk på torsdag sin egen festival, til stor suksess.
Med på laget hadde de fått blant annet Lervig og Nøgne Ø, og alle var klar for å presentere kvalitet forran kvantitet. Til og med Dahls (Ringnes) hadde tatt med seg noen lagrede godsaker fra Jacobsen Bryggeri. Stemmningen var satt, ølene kalde og alle var klare for en god festival. Mike Murphy fra Lervig, Eddie Szweda fra Midtfyns Bryghus og Anders Cooper fra Kinn Bryggeri hadde alle lukkede smakinger og foredrag, og sto dermed for den faglige biten av festivalen.
Mange godbiter var også å finne på de forskjellige standene, noen av mine personlige høydepunkter inkluderer:
▪   Cantillon Kriek – Standerversjonen til Cantillon. Kanskje ikke veldig spesielt for mange ølnerder, men et fantastisk deilig surøl.
▪   Kinn Svartekunst 2011 – Noen av de siste flaskene av Kinn sitt årgangsøl, med et års lagring på baken. Nom nom
▪   Nøgne Ø Pumkin Ale – Amerikansk sesongøl, denne gangen 4.5 % (ikke planlagt etter det jeg forstår) men veldig drikkbart!
▪   Thomas Hardy 2006/2007/2008 – Noen av de siste flaskene i verden, I say no more….
▪   Lervig Hoppy Joe – Er personlig litt lei Nelson Sauvin humle, men Mike Murphy har holdt den i sjakk og laget en frisk, lettdrikkelig red ale med den. Fin fra fat
▪   Stone Oaked Arrogant Bastard – You probably not gonna like it…
God stemmning med øl ØLfest 2012

Man får glade mennesker med godt øl! Bilde: foto.samfundet.no


En av de virkelige gode tingene med denne festivalen, var åpenheten og nyskjerrigheten til de besøkende. Vi opplever til stadighet at man kommer på smakinger og alt folk ber om er IPA og Stout. Men på Ølfest er folk nyskjerrige og åpne, og har ikke de begrensninger eller fordommer som vi ofte møtes med. Det er unge folk der ikke alle er øleksperter, men folk som er vant til å spørre spørsmål og lære noe nytt.
Dette er noe som gjør denne festivalen unik, og en festival som jeg gleder meg til å delta på igjen til neste år. Og da kanskje enda større??
Her er NRK Midtnytt sin dekning av festivalen
Høyt Skum – Jørn Idar