Øl hele året. 
“Hvilken bok blir egentlig dette?” tenker du kanskje. Altså, hva har egentlig en rølpekonge fra Fredrikstad til felles med en ølridder fra Helgeland? Svaret er opplagt: kjærligheten til øl.

Reklame for egen bok.
Jeg har tidligere skrevet fire bøker om øl, der jeg har gått i dybden på ølet, smakene, bryggeriene, historiene. Så når Goliat Forlag kontaktet meg igjen og lurte på om jeg ville lage en bok med Stian “Staysman” Torbjørnsen, så skal jeg være ærlig å si at jeg ba om å få gjentatt spørsmålet. For jeg kjenner litt til Stian sin musikk og kjendisliv, men hvordan skulle vi kunne dra nytte av hverandre? Etter et møte og en prat, var det ingen tvil om at dette kunne fort bli både morsomt og lærerikt. Ikke bare for oss to, men for de fremtidige leserne.

For de som ikke kjenner Stian, er han artist som lager partymusikk. Eller “rølpemusikk” som et par omtaler det som, der sikkert 74% av låtene handler om øl. Mye øl. Men selv om han synger om “dem jålefolka som drikker jålepils neppå Grünerløkka”, så er Stian interessert i øl. Historien, variasjonene, de sosiale effektene øl har. Og med interesse og åpne ører, har vi skrevet en bok som har tatt Stian fra øldrikker til ølkjenner.

“Øl hele året” ble den etterhvert naturlige oppdelingen på hovedkapitlene, der vi deler historier, smaker, oppskrifter og råd til de forskjellige årstidene. Der Stian snakker om alkoholfritt øl i Kabul våren 2004, kan du lære litt mer om hva alkoholfritt øl er fra undertegnede. Der jeg snakker om ølets ingredienser, proklamerer Stian sin kjærlighet for de gode stunder pilsen har gitt han.

Reisen har vært morsom og læringskurven for Stian har vært bratt, inn i ølets rikholdige verden. Og for min del har det vært en viktig påminnelse om at øl ikke alltid trenger å være komplisert, eller gjennomtenkes mens man smaker. Stian har minnet meg på at øl kan av og til bare være øl, som drikkes for nytes i god selskap uten større omtanke. Kjærligheten til øl vil alltid ligge der for oss begge, litt nærmere enn da vi startet dette prosjektet.

Boken kommer i september, og kan forhåndsbestilles med (eller uten) signatur hos ARK allerede nå.