Min karriere innen alkoholbransjen startet i Akersgata 51, der jeg fikk stilling som ekstra vakt på Vinmonopolet i Linderud. Turen har siden til importbransjen og rendyrkingen av øl begynte, og da jeg på torsdag sto på Vinmonopolet på Tveita for å promotere øl kunne jeg ikke annet tenke, enn at ringen føltes sluttet.

Ølboka på Vinmonopolet Tveita

Spesielt å få promotere Ølboka på Vinmonopolet, mange gode mennesker og samtaler!


Jeg var veldig glad i min jobb på Vinmonopolet, som gjorde det mulig for meg å lære og ha mange spennende møter med mange spennende mennesker. Jeg jobbet meg raskt gjennom opplæringssystemet til Vinmonopolet, og fikk etter hvert jobbet i over 20 av de 29 butikkene i Oslo. Omsettningen i Vinmonopolet er hovedsakelig på fredager og lørdager, og det å få en fast stilling i kjeden tar mange, mange år. Etter å ha startet min reise i systemet på Linderud gikk turen videre til Briskeby og til slutt Majorstuen, der jeg hadde en 12% stilling. Dette fikk jeg i løpet av et år, noe som er veldig raskt. Men det var ikke nok da vi ventet vår førstefødte, og etter å ha jobbet i importbransjen i noen år kom også muligheten til å skrive Ølboka.
Tilbake på Vinmonopolet
Det var derfor litt som å komme tilbake til kjente trakter, da jeg på torsdag sto på Vinmonopolet på Tveita. På skjermene var det promotering for Ølboka og boksigneringen, og jeg sto klar med penn og juleøl på bordet. Butikksjef Morten hadde hatt hyppig kontakt med hovedkontoret og distriksjefen, ingen hadde gitt han helt svar på om dette var noe han kunne gjøre. Tanken var i utgangspunktet å gjøre en smaking med alkoholfrie øl, men kalde føtter satt en stopper for det. Det satte allikevel ikke en stopper for entusiasmen og spørsmålene som kom fra kundene, og mange interesserte bladde i boken og ville vite mer om ølet de hadde kjøpt. Turen gikk så til Notabene på samme senter, som sto bak  den fantastiske promoteringen gjennom mange uker. Tusen takk til Susanne for en meget hyggelig aften på Tveita, en liten reklamesnutt fikk hun også kjørt på alle senterets skjermer kan du finne under denne artikkelen.
Ølboka på Notabene TveitaDet er få ting jeg liker så godt med øl, som å kunne snakke med folk, engasjere og dele kunnskap og samtaler med gode folk. Å få lov til å spre det glade ølbudskap igjen og vise hvor mye mer man kan få ut av et øl når man har litt ekstra kunnskap om det.
Om du enda ikke har fått handlet alle julegavene enda, så kan du finne Ølboka i alle landets bokhandler. For å skape en enda bedre gave kjøp med et par gode brygg, det gir en ekstra dimensjon til boken og til ølene.
Høyt Skum – Jørn Idar

S Notabene ølboka signering from Lydbox on Vimeo.