Ølbokturnèen ruller videre, og denne gangen er turen kommet til Bryne. Ola Helland driver til daglig en av Norges beste ølbutikker, Vaaland 1889, og da han ringte for å høre om jeg ville være med på et arrangement på Bryne var det ikke vanskelig å si ja. Dermed er det duket for øl, bok og poteter på lørdag!

Øl og Suba på Bryne

Øl og Suba på Bryne


Rundt 40.000 mennesker er forventet innom Potetfestivalen i Jæren, og det er 16. gang at festivalen går av stabelen. Potet har vært og fortsetter å være en viktig næring for Jæren, og det er en spennende råvarer som er hovedfokuset under smakingen og foredraget på lørdag. Poteten vil serveres i form av suppe, så hvilken øl har vi valgt ut til dette?
Kinn i glasset, potet i skålen
Under festivalen vil det være mye øl på fat fra Kinn Bryggeri, og Vaaland 1889 har sågar fått inn en spesialbatch med Jubileum. Denne “Art by Acident” er en Jubileum med brettanomyces, noe jeg gleder meg til å smake på. Men det er ikke denne som skal serveres til suppen, bare nesten. For det er nemlig witen Jubileum fra Kinn som vi tror vil fungere beste til suppen, der jeg håper at fettet og de jordlige tonene fra den kremede potetsuppen, vil matches godt med krydderpreget i det forfriskende ølet. Kommer det til å fungere? Det er bare en måte å finne ut det på, det er å komme til Bryne på lørdag. Det er fortsatt billetter igjen, håper jeg ser noen av dere ølgærninger der!
Høyt Skum – Jørn Idar