Det å kombinere øl og mat er helt nydelig, og for å gjøre det enda enklere kan du tenke grunnreglene i øl- og matkombinasjon. De tre K`ene: Kompliment, Kontrast og Kutte.

Øl er en av de eldste mat- og drikketradisjonene vi har i verden i dag, og måten øl lages på minner mye om hvordan en kokk lager mat. En brygger får tak i de beste ingrediensene, bearbeider de for å skape et nytt og særpreget produkt, på samme måte som en kokk vil gjøre. Så det å kombinere øl og mat er helt naturlig, men det kan kanskje være litt vanskelig å navigere i starten. Derfor gir de tre K`ene deg noen gode grunnregler du kan følge, klikk deg inn på hver for å lære enda mer.

Kompliment

Dette er kanskje den viktigste regelen som man kan bruke, det å finne smaker i ølet og maten som komplimenterer hverandre. Man ønsker da smaker som ligner hverandre og går godt sammen. Tenkt deg en mørk porter sammen med grillmat, eller lett saison med kylling.

Konstrast

Å skape en harmoni mellom kontrastene i øl og mat er meget tilfredsstillende, og gjør at man får noen virkelig spennende smaker. Når man skal finne kontraster kombinerer man smaker som går litt mot hverandre, men som sammen skaper helt nye og fantastiske smaker. Dette kan være en lett søtlig wit til salt østers, eller syrlig bringebærøl til sjokoladekake.

Kutte

Øl kan også brukes til å “kutte gjennom maten”, der ølets oppgave handler om å friske opp og rense munnhulen etter maten. Dette gjør at man får lyst på mer mat og mer drikke, og vi kan takke ølets karbonering, alkohol og humlebitterhet for denne effekten. Her kan man ha sterk indisk mat med en IPA, eller pilsner med BBQ.