Suppe er utrolig enkelt og veldig undervurdert her til lands. Her får du oppskriften på en latterlig enkel gulrotsuppe perfekt til sommeren!
Det er litt merkelig, at jeg som kokk ikke lager mer mat med øl i. Vel, sommeren er snart over og jeg har store planer om å forandre på dette.
Derfor får du her en nylaget oppskrift fra kjøkkenet mitt, så enkelt at til og med konen min kan få den til! Den er syrlig og frisk, godt balansert av litt fet pølse som er frest opp på siden av. Oppskriften finner du under, håper det smaker!

Til 4 porsjonerLervig Aktiebryggeri White Dog
1,5 kg gulrøtter
2 lime
2 hvitløksfedd
1 liten løk
2 dl god hveteøl
1 dl fløte
1 dl melk
1 ss hvitvinseddik
salt & pepper
Bacon og/eller salt pølse som f.eks Chorizo

  • Skrell og kutt opp gulrøttene i tykke skiver. Kok dem til de er møre. Pass på å kutt gulrøtterne i like store deler slik at de blir ferdig samtidig. Og ikke minst: Salt i vannet! Det bevarer både smak og farge på alle grønnsaker man koker!
  • Sil av kokevannet og ta vare på 3 dl av det. Putt så gulrøttene, finhakket hvitløk, løk, eddik, fløte og melk i en blender og kjør til den er helt glatt (ca. 10 minutter)Lervig Aktiebryggeri White Dog i gulrotsuppe
  • Mens du venter på blenderen kutter du pølsene og/eller baconet i små biter, og fres i pannen. Her kan man også tilsette forskjellige grønnsaker om man ønsker litt krisp i suppen også, som f.eks paprika, asparges e.l.
  • Når gulrøttene er kjørt til puree, har du denne i kjelene igjen. Tilsett lime til ønsket syrlighet, og kokevann til ønsket tykkelse. Tilsett også hveteølet like før servering, og gi det et raskt oppkok.
  • Server umiddelbart med en skje av de stekte pølsene, og ikke minst et godt glass hveteøl.

Lervig Aktiebryggeri White Dog
Til dette drakk jeg White Dog fra Lervig Aktiebryggeri. Denne fungerte utmerket med sin gode fruktighet og tørre avsluttning. Ølet fortjener 4 av 6 poeng, og kombinasjonen gulrotsuppe og hveteøl 5 av 6.
Høyt Skum (og god mat) – Jørn Idar
PS: Denne flasken er en vareprøve fra Lervig Aktiebryggeri. Dette reflekteres ikke på noen måte i anmeldelsen, da den nok ble smakt med strengere argusøyne av akkurat den grunn.