Ølkokken har våknet igjen, og har kreert en smaksrik burger ganske så utenom det vanlige.
Øl og mat er ikke noe problem for meg, men som kokk har jeg alltid brukt vin og ikke øl som jeg har brukt i matlaging. Dette har jeg en intensjon om å endre, og fortsetter å eksperimentere med kombinasjoner.
Så hva med en særdeles smaksrik kyllingburger, med Norges nye pils: IPA
500 gr kyllingkjøtt
2 ss potetmel
Salt
1 1/2 dl god IPA
2 ss creme fraiche
2 ss Salsa
1/3 chilipepperpulver
Pepper
Ditt favoritttilbehør på hamburgere (tomat, salat, bacon, ost)
Din favorittdressing
Hamburgerbrød
Kjør kjøttdeigen, saltet og potetmelet i en kjøkkenmaskin i 2 minutter før du tilsetter salsa, chilipepper og pepper.
Spe så i med creme fraiche og IPAen, litt etter litt. Dette gjør du til det hele blir klissete, men ikke så mye at den blir helt bløt. Det hele bør ikke ta mer enn 5 minutter, og alle råvarene bør være så kalde som mulig. Dette gjør at man kan spe inn mest mulig væske uten at det hele skiller seg.
Form så kjøttet til hamburgere på 120-150 gr alt etter som hvor sulten du er, stek på medium + varm til man har fått en fin stekeskorpe på dem. Sett dem så i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter til de er ferdige.
Kutt løk, tomat, stek bacon eller høvle ost alt ettersom hva du liker på din hamburger, server rykende varm med tilbehør, dressing og lett toastet hamburgerbrød.
IPAen med sin aromatiske, sitrusduftende smak og aroma fungerer deilig med kyllingkjøttet og det litt spicy man kjører i farsen. Den ble drukket sammens med BrewDog sin Hardcore IPA, men vil tro noe som er litt mer dempet som f.eks Ægir IPA vil fungere knallbra med denne retten!
Høyt Skum – Jørn Idar
Kanskje jeg skulle hatt en sånn en i kveld, må sjekke ut hva de har av IPA på polet i dag. IPA er nemlig så godt at de sjeldent får stå mange dager i kjølen før de forsvinner… Gleder meg til fersk amerikansk IPA i New York neste uke…
Slettes ikke feil det, på en fredagskveld 🙂
Og blodfersk IPA fra humleriket USA er langt fra feil det heller 😉
Kanskje jeg skulle hatt en sånn en i kveld, må sjekke ut hva de har av IPA på polet i dag. IPA er nemlig så godt at de sjeldent får stå mange dager i kjølen før de forsvinner… Gleder meg til fersk amerikansk IPA i New York neste uke…
Slettes ikke feil det, på en fredagskveld 🙂
Og blodfersk IPA fra humleriket USA er langt fra feil det heller 😉
Jeg testet denne oppskriften på fredag. Veldig god!
Så bra!
Jeg bruker litt tid på oppskriftene, og er fornøyd. Men man vet jo aldri helt før andre også har lagd det 🙂
Hvilken IPA brukte du?
Jeg testet denne oppskriften på fredag. Veldig god!
Så bra!
Jeg bruker litt tid på oppskriftene, og er fornøyd. Men man vet jo aldri helt før andre også har lagd det 🙂
Hvilken IPA brukte du?
Hei. Nå har jeg laget denne oppskriften med en Ægir IPA.
Begynte med
600g filet som jeg kjørte en gang gjennom mellomgrov kvern.
2 toppede SS potetmel
12g Salt
1/3ss piri piri eller lignende. (mer kan brukes om du liger litt “sting” i maten)
blandes i etter kverning, bruk hånd eller skje.
2 SS creme fraiche røres lett inn.
2 ss Salsa røres lett inn. *1
Lemp greien over i kjøkkenmaskinen som er ladet med en kniv i bunn.
kvern pepper over, så mye du ønsker (8-10 vridninger brukte jeg)
IPA… Før jeg startet maskinen, tok jeg i ca 1 dl. startet maskinen og helte resten i en tynn stråle til jeg hadde passelig konsistens. (litt geleaktig)
Kjør på 2-3 i en stund (1-2 min)
stopp når konsistensen går over i en annen form, den setter seg. du hører på maskinen at den sliter litt mere.
hell olje i stekepannen til det dekker bunn og litt til. Bruk solsikkeolje eller noe som tåler varme. Ikke smør denne gangen.
stekes på mellomsterk varme (6 hos meg, på en skala fra 1 til 10) induksjon.
stek til den er mørk gylden, snu og repeter…
for å få 100/150g burger brukte jeg en liten skål på vekten og helte farsen oppi til riktig vekt.
de ble knallgode! takk til Ølkokken for inspirasjon og gode oppskrifter !
/John
Salsa.
Jeg laget en Salsa av 2 løk og 1 tomat
finhakk chalottenløken
hakk tomaten.
sviss det i en panne til det meste av vesken er borte og løken er myk.
Ikke bruk for sterk varme.
Kjøl det ned i vasken (oppi gryten) før du blander det inn i farsen)
Så flott å høre at du likte oppskriften, og ikke minst at du har gjort oppskriften til din egen.
Et tips å steke dem på mellomvarm plate, jeg bruker ofte å bare lage stekeflate på burgerne før jeg steker dem ferdig i ovnen på 180 grader i 5-7 minutter.
– Ølkokken –
Hei. Nå har jeg laget denne oppskriften med en Ægir IPA.
Begynte med
600g filet som jeg kjørte en gang gjennom mellomgrov kvern.
2 toppede SS potetmel
12g Salt
1/3ss piri piri eller lignende. (mer kan brukes om du liger litt “sting” i maten)
blandes i etter kverning, bruk hånd eller skje.
2 SS creme fraiche røres lett inn.
2 ss Salsa røres lett inn. *1
Lemp greien over i kjøkkenmaskinen som er ladet med en kniv i bunn.
kvern pepper over, så mye du ønsker (8-10 vridninger brukte jeg)
IPA… Før jeg startet maskinen, tok jeg i ca 1 dl. startet maskinen og helte resten i en tynn stråle til jeg hadde passelig konsistens. (litt geleaktig)
Kjør på 2-3 i en stund (1-2 min)
stopp når konsistensen går over i en annen form, den setter seg. du hører på maskinen at den sliter litt mere.
hell olje i stekepannen til det dekker bunn og litt til. Bruk solsikkeolje eller noe som tåler varme. Ikke smør denne gangen.
stekes på mellomsterk varme (6 hos meg, på en skala fra 1 til 10) induksjon.
stek til den er mørk gylden, snu og repeter…
for å få 100/150g burger brukte jeg en liten skål på vekten og helte farsen oppi til riktig vekt.
de ble knallgode! takk til Ølkokken for inspirasjon og gode oppskrifter !
/John
Salsa.
Jeg laget en Salsa av 2 løk og 1 tomat
finhakk chalottenløken
hakk tomaten.
sviss det i en panne til det meste av vesken er borte og løken er myk.
Ikke bruk for sterk varme.
Kjøl det ned i vasken (oppi gryten) før du blander det inn i farsen)
Så flott å høre at du likte oppskriften, og ikke minst at du har gjort oppskriften til din egen.
Et tips å steke dem på mellomvarm plate, jeg bruker ofte å bare lage stekeflate på burgerne før jeg steker dem ferdig i ovnen på 180 grader i 5-7 minutter.
– Ølkokken –