Ølkokken har våknet igjen, og har kreert en smaksrik burger ganske så utenom det vanlige.
Øl og mat er ikke noe problem for meg, men som kokk har jeg alltid brukt vin og ikke øl som jeg har brukt i matlaging. Dette har jeg en intensjon om å endre, og fortsetter å eksperimentere med kombinasjoner.
Så hva med en særdeles smaksrik kyllingburger, med Norges nye pils: IPAKylling IPA

500 gr kyllingkjøtt
2 ss potetmel
Salt
1 1/2 dl god IPA
2 ss creme fraiche
2 ss Salsa
1/3 chilipepperpulver
Pepper
Ditt favoritttilbehør på hamburgere (tomat, salat, bacon, ost)
Din favorittdressing
Hamburgerbrød
Kjør kjøttdeigen, saltet og potetmelet i en kjøkkenmaskin i 2 minutter før du tilsetter salsa, chilipepper og pepper.
Spe så i med creme fraiche og IPAen, litt etter litt. Dette gjør du til det hele blir klissete, men ikke så mye at den blir helt bløt. Det hele bør ikke ta mer enn 5 minutter, og alle råvarene bør være så kalde som mulig. Dette gjør at man kan spe inn mest mulig væske uten at det hele skiller seg.
Form så kjøttet til hamburgere på 120-150 gr alt etter som hvor sulten du er, stek på medium + varm til man har fått en fin stekeskorpe på dem. Sett dem så i ovnen på 180 grader i 6-8 minutter til de er ferdige.
Kutt løk, tomat, stek bacon eller høvle ost alt ettersom hva du liker på din hamburger, server rykende varm med tilbehør, dressing og lett toastet hamburgerbrød.

IPAen med sin aromatiske, sitrusduftende smak og aroma fungerer deilig med kyllingkjøttet og det litt spicy man kjører i farsen. Den ble drukket sammens med BrewDog sin Hardcore IPA, men vil tro noe som er litt mer dempet som f.eks Ægir IPA vil fungere knallbra med denne retten!
Høyt Skum – Jørn Idar