Norsk Hjemmebryggerforening (Norbrygg) har betydd mye for meg de siste 2 ølårene. Nå får jeg endelig muligheten til å gi noe tilbake, da jeg har blitt valgt inn i styret som arrangementansvarlig.
Et av de mest viktige tingene jeg har gjort i livet er å starte med hjemmebrygging, da dette har eskalert min interesse og min (påståtte) kunnskap om øl. Jeg husker ikke helt hvor jeg fikk idèen fra, men jeg oppdaget raskt all kunnskapen som lå på forumet til Norbrygg. Alle de spørsmål jeg hadde ble besvart der, og erfaringer ble utvekslet. I tillegg er hadde det en skikkelig god stemmning.
Tirsdag i forrige uke ble jeg valgt inn i styret sammens med flere nye, og sitter som Arrangementsansvarlig. Og jeg må virkelig si at jeg gleder meg til å ta i gang med oppgavene. Det er mange oppgaver, og mange muligheter. Min forgjenger er ingen ringere enn en av bryggerne på Haandbryggeriet, Andreas, og jeg er spent på å følge i hans fotspor. Det har vært avholdt mange arrangementer, men den viktigste i Norbryggsammenheng er NM i Hjemmebrygging. En begivenhet som hjemmebryggere rundt om i hele landet gleder seg til, og som hvert år får mye oppmerksomhet. Det blir spennende å denne gangen være ordentlig bak NM, og kanskje ha litt kreativitet å bidra med selv.
I tillegg til dette nye vervet, sitter jeg allerede i Norsk Øldommerkomitè. Dette er en uavhengig komitè av kursede ølsmakere som har som arbeidsoppgave å bedømme øl i forskjellige sammenhenger, om det måtte være NM i Hjemmebrygg eller øltester i diverse media. Dette er også en meget spennende oppgave som jeg gleder meg til å bruke tid på.
Det begynner å bli en hel del ølrelaterte ting jeg driver med, både jobb og privat. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg bruker veldig mye tid på å tenke om og rundt øl, og det uten å gjøre det med vilje. Det har etterhvert blitt en veldig naturlig del av livet mitt, og jeg føler meg veldig heldig som får lov til å praktisere det med så mange herlige mennesker rundt meg! Skål for det!
Høyt Skum – Jørn Idar