Knut Albert har en blogg som skrev litt om dette for en uke siden, det skal komme en ny mikrobryggeri her Oslo (snakker om BOM).
Mannen bak dette er angiveligvis Espen Smith, en mangeårig personlighet innenfor ølverdenen her i Norge. Jeg har lest en del av hans artikkler i fagbladet Horeca og NORD (Mat i Norden) som jeg desverre ikke tror er blandt oss lengre.
Så hva er det som skal være spesiellt med Amundsen, som det skal hete? De skal tilby en ølkjeller, et spesialutvalg av øl som er vellagret. Som hjemmebrygger og ølnerd vet jeg hvor mye dette har å si for øl, like mye som for vin. Et veldig intresant konsept, og jeg må jo bare spørre det opplagte spørsmålet; Hvor skal de få disse godsakene fra?
Det er pr. idag ingen andre enn lambicprodusenter som kjører vintager her i Norge, selv om Nøgne Ø har skrytt mye av sin God Jul som har vært lagret 1 ekstra år (jeg har skrytt av den selv også).
Jeg krysser fingrene for at de får godt øl og god mat i lokaler like ved Høyres Hus ( midt i smørøyet)
“Høyt skum” – Jørn Idar
Kilde; oslopuls – Aften
Oppdatering; Stedet skal hete Amundsen Bryggeri, og de søker etter erfaren brygger til deres 5 hl store mikrobryggeri. Dette blir spennende!