Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men nyrørte jordbær på sommeren er gode barndomsminner. Enten det var på brødskiven, eller slik som i denne oppskriften med svele. Selv om min bestemor ikke brukte øl i sine sveler, så harjeg modifisert oppskriften til å inneholde litt brown ale. Denne stilen har en karakter av toast, karamell og mørk malt, noe som er med på å løfte smaken på svelene til et nytt nivå.

Nyrørte jordbær med brown ale sveler35 minutter tilberedning
Til 8-10 sveler
Lett å lage

Ingredienser
2 egg
1 dl sukker
3 1/2 dl kefir eller kulturmelk
1/2 dl brown ale
4 dl hvetemel
1 ss smeltet smør
1 ts natron
1krm salt

1 kurv jordbær

Visp egg og sukker til sukkeret er helt oppløst, slik at man unngår krystallisering. Sikt hvetemel i melken og ølet, sammen med natron, salt og smør. Dette vispes så til en glatt røre, som igjen skal stå i 15-20 minutter.
Legg en øse med røre på panne. Jevn eventuelt røren ut med øsen om nødvendig. Stek svelene lys brune på hver side ved middels varme. Om du opplever problemer med at svelene henger seg opp på platen, trengs det litt fett i røren. Smelt derfor litt smør å bland i røren.
Kutt jordbærene i biter, og knus dem med skje eller gaffel. Om jordbærene ikke er søte nok, tilsett litt melis til ønsket søthetsgrad.
Server svelen varme med rørte jordbær, og eventuelt litt smør og brunost.
-Ølkokken-