Året har kommet i gang, og nok en gang et litt større slipp fra Vinmonopolet i morgen, lørdag 14.01. Ekstra gledelig for de som synes det er for lite, er at det også blir lansert 15 maltwiskyer. Godt for oss maltnerder!
Noe av det mest spennende på slippet er nok Haandbryggeriets Fyr & Flamme, samt 2 geuzer i basis. I tillegg har Nøgne Ø lansert deres India Saison og Holy Smoke, fjorårets vinner av NM i Hjemmebrygging på bestillingsutvalget
Basisutvalget
-
Haandbryggeriet Fyr og Flamme IPA –
Mørk, nesten helt sort med et moccafarget, tett skum. Stor, røkt på nesen, med litt salt tjære og soyasaus feel. Rik og vinøs munnfølelse med de samme smaker som aroma. En lett søtlig ettersmak med hint av tørket frukt. Litt over the top, og trenger en del mer lagring før den virkelig kommer i balanse. 3.6 av 5 poengLitt usikkerhet om jeg har blandet to notater på denne…
-
Diabolic
-
Oud Beersel Oude Geuze – Uklar, litt mørk gul farge. På grensen til orange. Klar syrlig aroma, svette, syrlig sitron og noen fataromaer. En godt balansert syrlighet forholdsvis dominert av fjøslig(?) sitrus aromaer. Helt tørr, nesten litt skarp i finish. Godt surøl for de som ikke liker det helt ekstremt. 3.7 av 5 poeng
-
Page 24 Triple – Hopper ut av flasken av seg selv, i overkant karbonert. Dufter mye urter og krydder, med en deilig baktone av nybakt brød og fransk bakeri (lov til å si det?). Mye av det samme på smak, men med en klar alkoholtone, og en forholdsvis høy fruktighet fra gjæren. Ikke helt imponerende, og er ikke i balanse. 3.1 av 5 poeng
- Bestillingsutvalget
Har desverre ikke hatt så mye tid til å smake, og derfor får dere ikke så mange smaksnotater på disse nyhetene denne gangen. Men kom gjerne tilbake til denne posten og kom med deres meninger om nyhetsslippet, og kvaliteten på ølene når dere har fått smakt på dem!
Kanskje ikke overraskende at jeg er litt kritisk, men dette var jammen ikke mye å rope hurra for. Holy Smoke og India Saison har man jo allerede drukket på en stund, så det er litt old news, men for all del, gøy for allmuen. Fyr og Flamme trenger mer tid på seg, lukter veldig godt dog – men den har vanvittige mengder med sediment og gjær, og kommer av og til ut av flasken på eget insj.
Resten er ting som er ok og noen har jeg aldri hørt om, men internettet ser ikke ut til å være veldig imponert. Gøy med sur-øl da, men savner 3 fountains og canillion.
Ja, Haandbryggeriet var stabile på karboneringen en stund, men nå som du sier er de litt tilbake på overkarbonering…
Ikke alle som er like tidlig ute som oss vet du Knut (eller har utesteder med like bra utvalg), så Holy Smoke og India Saison blir spennende for resten av Norge.
Enig med deg når det kommer til Drie Fonteinen og Cantillon, så her bør importørene kjenne sin besøkelsestid!
Kanskje ikke overraskende at jeg er litt kritisk, men dette var jammen ikke mye å rope hurra for. Holy Smoke og India Saison har man jo allerede drukket på en stund, så det er litt old news, men for all del, gøy for allmuen. Fyr og Flamme trenger mer tid på seg, lukter veldig godt dog – men den har vanvittige mengder med sediment og gjær, og kommer av og til ut av flasken på eget insj.
Resten er ting som er ok og noen har jeg aldri hørt om, men internettet ser ikke ut til å være veldig imponert. Gøy med sur-øl da, men savner 3 fountains og canillion.
Ja, Haandbryggeriet var stabile på karboneringen en stund, men nå som du sier er de litt tilbake på overkarbonering…
Ikke alle som er like tidlig ute som oss vet du Knut (eller har utesteder med like bra utvalg), så Holy Smoke og India Saison blir spennende for resten av Norge.
Enig med deg når det kommer til Drie Fonteinen og Cantillon, så her bør importørene kjenne sin besøkelsestid!