I dag, fredag, annonsert Beer Enthusiast den nye smaksfestivalen BEER13. Det blir beskrevet som en festival for og med proffesjonelle, og vil ha fokus på øl, sake, mjød, vin og mat. Med andre ord en ølfestival utenom det vanlige. Siden det er undertegnede som er festivalansvarlig, velger jeg å sakse inn pressemeldingen som ble utsendt tidligere i dag.

Norsk ølimportørPressemelding

BEER13 – Ny håndverksøl festival

18. og 19. april 2013 vil det på Fabrikken i Oslo arrangeres BEER13, en smaksfestival arrangert av Beer Enthusiast AS. Fokuset vil være på håndverksøl, og det er bryggerne selv som står bak tappelinjene. I tillegg vil det bli servert sake, mjød og vin i verdensklasse. BEER13 vil være en festival for og med profesjonelle, og det vil være åpent for et begrenset antall publikum i tillegg til lukkede smakinger for Vinmonopolet, HORECA og media.
Det er i dag en større etterspørsel etter ordentlig håndverksøl enn noen gang, og ølmarkedet bugner av høykvalitetsprodukter fra nært og fjernt. Pionerer har banet vei for det som i dag er en av de mest spennende bransjene i Norge, og en av de mest levende innenfor smakens verden.
Beer Enthusiast ble startet i april 2012, og har på kort tid funnet sin plass som en kvalitetsleverandør av øl fra Norge sågar som resten av verden. Et firma av og for entusiaster, med produkter som er laget med kjærlighet og uten kompromisser. Med et fokus på håndverk tiltrekker man ofte likesinnede, noe som har vært med på å gjøre jobb til ren glede. Og nå føler vi at vi vil gi noe tilbake til alle de rundt oss.
Derfor annonseres nå BEER13, en smaksfestival med fokus på håndverksøl. Det er en festival for og med profesjonelle, og man vil kun få servert drikke fra noen av de beste produsentene som i dag er representert i Norge. Fokuset vil med andre ord være på kvalitet, slik som det bør være. Det vil være lukkede smakinger for Vinmonopolet og HORECA, samt ekspertpanel og masterclasses.
Festivalen vil avholdes på Fabrikken i Oslo 18. og 19. april. Lokalet ligger i Vulkan, rett ved nyåpnede Mathallen som har blitt et lite mekka av smaker.
På festivalens siste dag vil det være åpnet for et begrenset antall publikum, slik at også private ølentusiaster får muligheten til å treffe menneskene bak ølene.
Festivalen vil ikke bare omhandle øl, men også kvalitetssake, mjød og vin. Øl og mat i kombinasjon vil også være en viktig del av festivalen, og her vil noen av landets beste ølkokker stå bak grytene.

BEER13
18. og 19. april
Fabrikken, Oslo

Flere produsenter har allerede meldt sin deltagelse, og flere nye vil komme til.
Noen av produsentene som har annonsert sin ankomst er blant andre Kinn Bryggeri (NO), Birra Baladin (IT), Kiuchi (JAP) og St Austell (ENG).
For å holde interesserte og produsenter oppdaterte vil siden www.beerenthusiast.no holdes oppdatert med nyheter, bryggerier osv.
Om det er ønsker om mer utfyllende info, er undertegnede tilgjengelige for spørsmål.
MVH
Beer Enthusiast v/
Jørn Idar Kvig
-Festivalansvarlig-
jik@beerenthusiast.no
+4799294855