Jeg skal skrive ny bok!
Ølboka – en guide til Skandinavisk øl har blitt en bestselger, utrolig mange av dere ølgærninger har fått eller kjøpt boken, og jeg synes det er fantastisk morsomt å så mange spennende og gode tilbakemeldinger fra folk i hele landet (og utlandet). Både jeg og forlaget har vært veldig fornøyd med hvordan Ølboka ble, og vi har derfor bestemt oss for å starte å lage en helt ny ølbok.
Elsker øl og matDen manglende biten
Dere observante følgere av denne siden som også har Ølboka, har kanskje sett at det er nesten  ingen referanser til et tema jeg virkelig elsker: øl og mat. Siden jeg har skrevet Ølboka ønsket jeg også å skrive det som måtte skrives om øl og mat, noe jeg visste det ikke var tid til om den skulle bli slik jeg ønsket om det skulle være med i den boken. Derfor tok vi det ikke med, i håp om at salget skulle gå bra nok i bok en til å kunne fange interessen for en oppfølger. Øl og matbiten manglet med andre ord, og endelig får jeg muligheten til å lage den. Eller for å være helt presis; jeg har allerede begynt å lage den.
Jo flere kokker, jo mer søl
I nesten 10 år var jeg i restaurant- og matbransjen, før jeg gikk til en karriere innen øl og vin. Gjennom disse årene har jeg møtt mange dyktige fagfolk, fått gode venner og spist noen fantastiske måltider. Jeg ønsker at den kommende øl- og matboken skal vise dette, og gi inspirasjon og kreativitet til de som leser den. Selv om den faglige delen som går i dybden på temaet mat og øl er skrevet av meg, har jeg spurt 8 kokker og restauranter til å bidra med oppskrifter. De har alle servert meg noen av de beste måltidene i mitt liv, og jeg gleder meg til å se hva de kan bidra med av herlige oppskrifter til boken.
Men hva med deg?
I slutten av denne uken blir det avholdt en meget spennende konkurranse, som gir en unik mulighet til dere ølgærninger. Noe mer enn det vil jeg ikke si, annet at om du er glad i øl (og mat) bør du starte å glede deg allerede nå!
Ølboka – 10.000
I bokbransjen er visst et salg på 1500-2000 bøker ansett som et godt salg i løpet av et år på en nylansering, så du kan jo bare gjette hvor langt ned haken slapp da Front Forlag fortalte at de hadde solgt bok nummer 10.000! Jeg vet at dere ølgærninger har gjort en fantastisk misjoneringsjobb med å publisere bilder, dele saker og rett og slett spre det glade budskap, tusen takk!!!
 Høyt Skum – Jørn Idar