Vår hardt prøvede omviser..


Et av Danmarks beste øl og matsteder fikk for noen uker tilbake besøk av Høyt Skum, nemlig Nørrebro Bryghus i København. Og dro derifra ikke helt overbevist.
Nørrebro Bryghus er en kombinasjon mellom et bryggeri og en restaurant i Ryesgade i København. Anders Kissmeyer var lenge drivkraften bak bryggeriet, og hans ånd lever videre i veggene mens han i dag driver sitt eget brand Kissmeyer Beer.
Restauranten serverer selvfølgelig bryggeriets eget øl produsert på stedet, da de også har et eget produksjonsbryggeri. Her i Norge får man tak i New York Lager, Stuykman Wit og Ravensborg Rød, alle solide øl.
Vi begynte besøket med en omvisning i bryggeriet. Siden vi var en gjeng på 6 meget kapable ølmennesker hadde vi bedt om å bli tatt ekstra godt vare på, og vi fikk en erfaren omviser. Men ikke så erfaren som vi hadde håpet på, og selv om han hadde gode kunnskaper fikk han kjørt seg denne kvelden. Vi fikk flere smaksprøver der deres juleøl (omdøpt til vinterale) nok var høydarene med en rik munnfølelse, konsentrert fruktighet med en hel del tørket frukt og nøtter på både smak og duft.
Det hele endte i en øl og mat middag i restauranten deres, som ligger i 2. etasje av bygget. Her fikk vi en meget serviceinnstillt servitør som til og med turte å bevege seg ut på vaklende norsk. Det var 5 retter som var valgt ut til følget, og jeg skal ikke gå i detalje i hele menyen. Litt fordi jeg ikke noterte ned alt og litt fordi jeg ikke vil kjede dere med detaljene. Men det er to ting jeg vil trekke fram

  • Dårlig øl – Til en av rettene ble det servert en Stuykman Wit, det som i flaske er en leskende og deilig witbier. Det var bare et lite problem med den vi fikk servert til fisken vår: den var dårlig. Jeg greier ikke å peke ut nøyaktig årsak annet enn at det er en fermenteringsfeil. Ølet hadde en intens smak av pære, og en lett kvalmende ettersmak. Ingen i følget drakk mer enn noen få slurker, og dette ølet burde aldri vært servert.
  • Fantastisk svineribbe – Hovedretten var rett og slett en ribbe. Men den var confisert, fantastisk mør, stappet med smak og alt for lite på tallerken fordi jeg ville så gjerne ha mer!

Det var et hyggelig opphold med god mat og god service. Overraskende nok var ølet det som var mest skuffende, noe jeg ikke hadde trodd etter å ha smakt flaskeølet deres her i Norge. Det er uansett vært å ta en inn Nørrebro å ta seg et god måltid, for det er øl og mat i hovedsetet på dette stedet.
Høyt Skum – Jørn Idar