Fredag startet Grünerløkka Mat og Mikrobryggfestival. Det var Grünerløkka i et nøtteskall!
Grünerløkka Mat og Mikrobryggfestival ble arrangert for andre år på rad. Jan Vardøen, Grünerløkka Brygghus står bak denne festivalen, som uten tvil kan kalles Norges Koseligste Ølfestival. Intimt, lite, koseligt og god stemmning.
Grunerløkka Brygghus
 
 
 
 
 
Jeg liker at de kaller det Mat og Mikrobryggfestival, i stede for Grünerløkka Mat og Ølfestival. Det reflekterer det meste av utvalget man fant i bakgården til Cafè Vespa. For her kunne man finne produsenter som Schouskjelleren, Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Haandbryggeriet. Ringnes fikk etterhvert også stablet opp en stand med Brooklyn Brewery, og det kan ikke akkurat kalles for et mikrobryggeri lengre i norsk standard.
Nøgne Ø ølfestival
Som alle festivaler var det noen få oppstartsproblemer, blant annet på Brygghusets egen tappelinje var ikke helt i orden ved festivalens begynnelse. Og litt rot i en del av skurene rundt festivalen gjorde at det var litt “kaotisk” stemmning rundt oppstarten. Men man kunne alltids få godt øl, og Schouskjellerens Black Nr. 1 var en god festivalstart: En fruktig Black IPA med deilige toner av lakris, brent malt og en fin humlebitterhet.
Grunerløkka BrygghusTil tross for at Ringnes hadde fått lov til å snike seg med, har denne mikrobryggfestivalen kommet for å bli. For med et godt fatutvalg og et enda bedre flaskeutvalg fra mikrobryggerier fra fjernt og nært, samt en intim og personlig ramme, er dette en annerledes og koselig ølfestival. Håper bare de rydder litt bedre til neste år.
Høyt Skum – Jørn Idar